Pericolul neștiut din spatele telefonul mobil. Sfaturile care îți salvează sănătatea

efectele-tefonului-mobil

Tehnologia avansează mai repede decât ne imaginăm, iar de la o zi apar gadgeturi din ce în ce mai performante. Smartphone-ul a devenit un lucru banal în zilele noastre, chiar dacă acum 10 ani era o raritate și doar oamenii cu foarte mulți bani dețineau un astfel de dispozitiv.

În prezent, chiar dacă acest telefon inteligent este un obiect de care nu ne putem lipsi, folosirea lui frecventă ascunde foarte multe pericole pentru sănătate. Un studiu recent a dezvăluit informații cutremurătoare despre ce efecte poate avea telefonul mobil asupra sănătății. Astfel, s-au analizat efectele câmpurilor electromagnetice asupra corpului uman, în special cele produse de telefonia mobilă, cuptoare cu microunde, antene de telefonie mobilă, reţele de înalta tensiune. Toate acestea conduc la cancer, îmbătrânire precoce, sterilitate la ambele sexe, nevroze, tulburări de somn, decalcifieri osoase, creşterea coagulării, cataractă, tulburări endocrine etc.

În plus, în privința convorbirilor pe telefonul mobil, s-a stabilit faptul că cu cât mai lungi, cu atât mai nocive, mai ales la începutul apelului, când se aude un “bip” la ureche. S-a demosntrat cum vibraţiile respective, cu telefonul la ureche, produc, la trecerea prin medii cu densităţi diferite, concentrări şi reflexii în anumite zone, mai ales craniene. Calota craniană funcţionează că o antena parabolică cu concavitatea în jos, concentrând undele spre baza creierului, afectând hipofiza, tiroida şi cristalinul (risc de cataractă).

Din aceste motive trebuie să ținem cont de câteva sfaturi:

  • nu trebuie să folosești telefonul ca ceas deșteptător
  • ține telefonul la o distanță de cel puțin 2 metri de cap, atât în timpul zilei cât și în timpul nopții
  • folosiți căștile și difuzorul pentru convorbile telefonice pe cât este posibil

Utilizarea excesivă a telefonul mobil afectează și sistemul imunitar, poate conduce la dureri de cap și afectează în mod serios vederea, potrivit medicaldaily.com. De asemenea, poate afecta în mod negativ emoțiile pe care le resimțim, iar astfel pot apărea și depresii, chiar dacă pare destul de greu de crezut de majoritatea oamenilor care îl folosesc.

Așadar, limitați pe cât este posibil utilizarea telefonului mobil, pentru a vă proteja sănătatea.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Câte victime face telefonul mobil la volan?

Cum si cand sa-ti iei telefon?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate