De ce e important să porți șosete în timpul somnului

De ce e important să porți șosete în timpul somnului

Ideea de a purta șosete în timpul somnului poate fi puțin ciudată, mai ales pentru că suntem obișnuiți să lăsăm pielea să respire în timpul nopții. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că acest obicei banal ne poate îmbunătăți viața și sănătatea.

Purtând șosete în majoritatea timpului, mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare momentul în care le putem da jos. Chiar dacă pare un lucru cât se poate de firesc, studiile au arătat că facem o mare greșeală atunci când decidem să mergem la culcare fără șosete în picioare.

De ce e important să porți șosete în timpul somnului?

Purtarea șosetelor în timpul nopții face ca pielea din această zonă să se încălzească, lucru care favorizează vasodilatația. Vasodilatația reprezintă dilatarea vaselor de sânge, lucru care se întâmplă în momentul în care fibrele musculare se relaxează, potrivit mirror.co.uk. Astfel, creierul uman primește semnalul că este momentul să se odihnească, ceea ce va face ca somnul tău să se îmbunătățească în mod considerabil. Purtarea șosetelor în timpul nopții te va face să elimini problemele legate de somn și să uiți definitiv de oboseala cronică.

În plus, cei care poartă șosete reușesc să adoarmă mult mai repede, în comparație cu cei care nu fac acest lucru. Pe lângă îmbunătățirea calității somnului, acest obicei te ajută să ții răcelile la distanță și asta pentru că menține temperatura corpului la un nivel constant. Cercetătorii sunt de părere că acest obicei te ajută să ai și o viață sexuală mult mai intensă, favorizând apariția orgasmului.

Chiar dacă este important pentru sănătatea ta să porți șosete în timpul somnului, trebuie să ai mare grijă la materialele din care aceste sunt confecționate. Alege-le întotdeauna pe cele din bumbac, asta pentru a evita apariția infecțiilor fungice, apărute din cauza transpirației din timpul nopții.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți pot salva viața treburile casnice

Ai și tu aceste obiecte în casă, dar sigur nu știai că pot expira. Uite cât timp le poți păstra

Remedii naturiste pentru astenia de toamnă. Cum să treci mai ușor peste această perioadă din an?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse