Ai și tu aceste obiecte în casă, dar sigur nu știai că pot expira. Uite cât timp le poți păstra

obiecte despre care nu știai că expiră

Dacă știm că în general produsele folosite în bucătărie au un termen de valabilitate pe care trebuie să îl respectăm, același lucru se întâmplă și cu alte obiecte pe care le avem prin casă, chiar dacă nu ne-am fi gândit niciodată că acestea ar putea să expire. 

Există lucruri pe care le folosim mai tot timpul, fără să știm că există posibilitatea ca ele să expire. Astfel, ar fi bine să cunoaștem care este termenul lor de valabilitate, asta pentru a nu le folosi prea mult timp și a ne pune sănătatea în pericol.

Obiecte despre care nu știai că expiră

1. Sutienul

Multe dintre noi suntem obișnuite să aruncăm sutienul doar în momentul în care acesta începe să se deterioreze. Ei bine, indiferent de aspectul sutienului, după 2 ani ar trebui să îl înlocuiești cu unul nou. După această perioadă de timp, sutienele nu mai au aceeași fermitate, iar sânii tăi nu vor mai fi susținuți așa cum trebuie.

2. Prosoapele

Nici prosoapele nu trebuie păstrate la nesfârșit. După maximum 3 ani ar trebui schimbate și asta pentru că oricât de mult le-ai spăla, pe suprafața lor se pot strânge o mulțime de bacterii.

3.  Condimentele

Chiar dacă nu sunt perisabile, condimentele își pot pierde aroma după o anumită perioadă de timp. Indicat ar fi să le păstrezi cel mult 6 luni, iar după acest interval de timp să le înlocuiești.

4. Peria de păr

Peria de păr strânge pe suprafața ei tot felul de bacterii. Astfel, este indicat să o schimbi după cel mult 7 luni, pentru a evita apariția diverselor afecțiuni ale scalpului, mai ales dacă aceasta este fabricată din păr natural.

5. Încălțămintea pentru alergare

În momentul în care mergi la alergare, piciorul tău transpiră în mod inevitabil, iar dacă încălțămintea este folosită mult prea mult timp, există riscul să te alegi cu micoze. Schimbă încălțămintea pentru alergare cel puțin o dată pe an.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 lucruri de făcut pentru a-ți pregăti locuința de sezonul rece

Remedii naturiste pentru astenia de toamnă. Cum să treci mai ușor peste această perioadă din an?

7 plante care te apară de rele. Ține-le mereu la tine în casă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse