Cum îți pot salva viața treburile casnice

Cum îți pot salva viața treburile casnice

Treburile casnice nu numai că ne ajută să ne menținem în formă, topind un număr important de calorii, ci au un impact puternic și asupra sănătății noastre.

Poate că datul cu aspiratorul, ștersul prafului sau curățarea podelelor nu sunt tocmai activitățile tale preferate, însă ar trebui să le incluzi mult mai des în programul tău zilnic. Pe lângă o locuință igienizată și fără urmă de microbi, aceste treburi casnice pot ajunge să îți salveze viața, prevenind boli dintre cele mai grave.

Cum îți pot salva viața treburile casnice?

Dacă până acum lăsai curățenia în grija unor persoane specializate, poate că este momentul să îți îndrepți tu atenția către aceste sarcini. Un studiu recent a demonstrat că persoanele care se ocupă de igienizarea locuinței sunt mult mai sănătoase și au șanse mult mai mici să dezvolte boli, care pot provoca decesul, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, un program de 150 de minute de curățenie pe săptămână scade cu 8%  numărul deceselor și cu 5% numărul persoanelor care suferă de boli cardiace.

Chiar dacă specialiștii ne recomandă în general sportul, persoanele care nu își pot face timp pentru exercițiile fizice se pot folosi de acest truc simplu. Ocupându-te chiar tu de treburile casnice vei reuși să faci economii substanțiale, în timp ce ai grijă și de sănătate, dar și de condiția ta fizică.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum prepari siropul de cătină, băutura care ține la distanță bolile

Ai și tu aceste obiecte în casă, dar sigur nu știai că pot expira. Uite cât timp le poți păstra

5 lucruri de făcut pentru a-ți pregăti locuința de sezonul rece

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse