De ce e bine pentru organism să dormim dezbrăcați

de ce e bine sa dormim dezbracati

de ce e bine sa dormim dezbracati

Atunci când dormim, foarte mulți dintre noi alegem o pijama care să ne țină de cald și în care să ne simțim cât mai confortabil, însă potrivit cercetătorilor cel mai bine ar fi să dormim dezbrăcați.

Poate părea ciudat, însă a renunța la haine în timpul nopții poate aduce nenumărate beneficii sănătații noastre, potrivit dailymail.co.uk. Mai exact, cercetătorii au descoperit că atunci când dormim dezbrăcați reușim să pierdem mai mult în greutate. Dacă alegem să purtăm o pijama în timp ce dormim, temperatura corpului se va ridica destul de mult favorizând dezvoltarea hormonului numit cortizol, responsabil pentru creșterea apetitului. Astfel, dacă renunțăm la haine, temperatura se va păstra în limitele normale și nu vom resimți nevoia de foame, ceea ce ne va face să pierdem câteva kilograme.

Pentru femei, dormitul fără haine are un rol important pentru că impiedică apariția infecțiilor în zona intimă. Mai exact, corpul va putea să respire și astfel riscul de a contacta anumite bacterii scade în mod considerabil.

Atunci când dorm dezbrărcați, bărbații sunt mult mai fertili. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul lor are o temperatură constantă, ceea ce face ca o cantitate mai mare de testosteron să fie secretată. Atunci când corpul masculin se încălzește foarte tare, nivelul de testosteron scade și odată cu el și fertilitatea bărbaților.

Dacă îți dorești o viață de cuplu perfectă, trebuie ca tu și partenerul tău să dormiți dezbrăcați. Studiile au arătat că acest lucru îi ajută pe parteneri să se simtă mult mai atrași unul de celălalt, crescând astfel nivelul de intimitate în cuplu, dar și romantismul.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 plante pe care să le ai în dormitor dacă îți dorești un somn liniștit

Cum să îți poziționezi patul din dormitor pentru a rezolva problemele din relația ta

Poziții de dormit: poziții corecte vs poziții incorecte

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate