Daniel Pavel: “ÎNVINGĂTORUL” de la Survivor despre regrete, succes și propriile aventuri

Daniel Pavel prezentatorul „Survivor' pare un aventurier fermecător trăind pe viu răspunsul la o provocare uriașă. Crede în destin și în determinarea care ne guvernează acțiunile, are pe undeva prin fire spirit de explorator și un oarece exces de adrenalină, dar și cumințenia înțelegerii și a nevoii de autodepășire și recunoaște cu sinceritate despre sine că este un bărbat fericit.

Daniel-Joc-ImunitateSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Cum a fost trecerea de la Viena la Dominicană, de la urbanismul sofisticat la sălbăticia junglei?
Toată viața am fost un explorator, un curios și un doritor de aventuri, de cunoaștere a teritoriilor, așa că a fost o oportunitate perfectă pentru mine să descopăr nu doar locuri, ci și oameni, istorii și locații incredibile. A fost o adaptare treptată, dar pe alocuri grăbită, pentru că în primul sezon am stat aproape 7 luni în Republica Dominicană – mai mult de jumătate de an departe de viața mea, de rude, de cei dragi…

Dar cea de la cariera de ofițer în marina comercială, la media?
Această trecere mi s-a părut absolut naturală – de la navigarea pe apă am trecut la altfel de unde! Viața mea a fost cumva mereu împărțită între pasiunea pentru mare, pentru navigație, care m-a făcut să-mi iau și un master în domeniu și media, fie că a fost vorba de televiziune sau de radio. Toate mi-au dat o bucurie, o dorință de a fi aproape de oameni, de a cunoaște și de a duce mai aproape de ceilalți povești frumoase ce trebuie auzite.

Este Survivor România o experiență specială și pentru tine, nu doar pentru concurenți?
Clar, Survivor este o experiență unică pentru concurenții fiecărui sezon, dar la fel de importantă este și pentru mine. De-a lungul acestor ani, am avut ocazia să cunosc o echipă incredibilă, să descopăr concurenți senzaționali, care și-au depășit orice fel de limite pe care credeau că le au, am avut bucuria să interacționez cu localnici cu povești de viață de neuitat. Fiecare zi petrecută aici este o bucurie, o experiență de viață și o amintire pe care o adaug în cufărul meu.

Multă lume spune că ai un talent special de a nu înceta să uimești. Succesul acesta al tău crezi că ține de audiența show-ului sau de charisma personală?
Mulțumesc pentru aceste cuvinte frumoase, dar aș începe prin a spune că modul în care vă uimesc în fiecare seară de Survivor ține de munca întregii echipe. Fără acești oameni care muncesc zi de zi pentru a vă aduce cel mai puternic reality show din lume, nu aș putea nici eu să îmi fac treaba la cel mai înalt nivel.
M-aș bucura sincer să îi uimesc pe cei din jur și prin celelalte lucruri pe care le fac sau postez pe rețelele mele sociale. Nu asta am în plan atunci când spun ceva, dar cu siguranță îmi doresc să transmit din informațiile pe care le cunosc, din experiențele pe care le trăiesc sau le-am avut în trecut și dacă ajunge la sufletul oamenilor, este un mare plus.

Ai regretat vreodată că ai spus DA acestei aventuri?
Nu am regretat niciodată și sunt convins că nu se va întâmpla. Survivor a apărut în viața mea la momentul potrivit, când aveam nevoia unei schimbări și sunt convins că așa trebuia să fie. Că toate experiențele mele de viață au convers înspre a ajunge aici.

Care a fost momentul cel mai frumos, cel mai impresionant, pe care l-ai trăit la concurs?
Fiecare început de sezon când am ocazia să îi cunosc pe concurenți și momentul de finală când văd că au evoluat, că s-au transformat și că au depășit orice fel de limite pe care spuneau că le au. Emoție resimt și de fiecare dată când un concurent pleacă acasă deoarece le simt fiecare trăire și îmi dau seama cât au investit în acest proiect.

Dar cel mai dur, cel mai dificil?
Aleg să nu gândesc niciodată că un moment este prea dur sau prea dificil, ci că trebuie să fie o nouă provocare pe care Survivor ne-o oferă tuturor.

Te visai aventurier în adolescență?
Mă visam aventurier de când eram un copil și am avut ocazia să înțeleg că lumea este făcută pentru a fi cunoscută, că oportunitățile din jur sunt făcute pentru a fi trăite și că fiecare limită este pentru a fi depășită. Așa că toată viața mea am construit-o ca atare.

De câtă vreme locuiai la Viena și cum ai ajuns acolo?
În Viena am ajuns… tot cu munca! Am avut oportunitatea de a lansa acolo postul de radio al unui lanț de hipermarket-uri. A fost o altă provocare extraordinară pe care viața mi-a oferit-o, din care am avut multe de învățat și în care am cunoscut oameni frumoși. În plus, a fost o cultură specială, una care mi-a oferit lecții de viață pe care nu le voi uita. Și a fost șansa de a descoperi un oraș care mi-a devenit casă, care îi oferă acum fiului meu locul în care studiază (cel puțin pentru moment).

Cum și de ce a pornit povestea Survior? A fost o provocare sau un teribilism?
A fost o provocare! De fapt… a fost un telefon pe care l-am văzut ca pe o oportunitate și pe care am ales să o accept instant. Îmi amintesc și acum acel moment de acum 3 ani când am aflat că am luat casting-ul și că voi pleca în doar câteva zile spre Republica Dominicană. Așa a început un nou capitol al vieții mele, unul pe care-l scriu alături de cei de acasă șase luni pe an.

Care a fost diferența între ce vedeai la TV și de la fața locului ce ai trăit acolo, direct, în fața camerelor?
Diferența a fost că am înțeles că totul este absolut REAL! Că nu există nimic regizat aici, că oamenii intră aici cu nimic și învață să trăiască cu nimic, că descoperă ce înseamnă lipsa hranei, a confortului și a oamenilor dragi. Că echipa muncește uneori zi și noapte pentru a livra un show de calitate. Și că dacă vrei performanță, trebuie să te implici 100%.

Cât a durat pregătirea pentru a intra în show-ul Survivor? Și în ce a constat ea? Faci și pregătire fizică?
Așa cum îți spuneam, am avut câteva zile de la apelul care mă anunța că am luat casting-ul și până am plecat spre Dominicană. Consider că pregătirea pentru Survivor a fost chiar viața mea – toate experiențele prin care am trecut, oamenii pe care i-am cunoscut și toate poveștile lor de viață.
Faptul că eu sunt un pasionat de sport, un împătimit al apei și al trăirilor extreme a ajutat, cu siguranță. Eu mă antrenez și aici de fiecare dată când am o zi sau măcar o dimineață liberă, îmi place să fiu în formă… și ca să fiu sincer cu voi, aș testa fiecare traseu în parte (dar nu mă lasă Doctorul Teo… – râde).

Lucrezi uneori și la capitolul psihic-emoțional?
Acest capitol îl lucrez prin telefoane cu cei dragi, prin a ține legătura cu oamenii care contează în viața mea și prin faptul că sunt constant conștient de mine și trăirile mele din fiece zi.

Ce crezi că este determinant pentru reușita într-o astfel de aventură?
Este un cumul de factori, să fiu sincer. De la partea sportivă, de la abilitatea de a uita că viața îți dă provocări ca să te sperie, de la ambiția de a te întrece cu tine însuți, la capacitatea de a trăi alături de oameni total necunoscuți, fără să poți lua legătura cu cei dragi. Și lista continuă! Dar sunt sigur că dacă sunteți cu ochii pe noi de la început, ați văzut și voi cum arată profilul celor care au câștigat până acum competiția.

Te-ai gândit să lași deoparte astfel de provocări? De ce ai face-o? Pentru familie sau fiindcă te temi de pericole?
Nu, nu m-am gândit niciodată. Familia mea știe foarte bine că așa m-am format, că asta îmi aduce bucurie și împlinire. Și avantajul meu este că fiul meu, Antoniu, îmi seamănă și mai nou, putem avea parte de aventuri incredibile împreună.

A schimbat ceva experiența, fenomenul, Survivor în viața ta? Ce?
Cu siguranță! A schimbat foarte multe: am învățat ce înseamnă să vorbesc cu familia mea când ei sunt pe alt fus orar, am învățat să mă adaptez unui soare care arde poate prea puternic, am învățat să nu judec niciun om deoarece fiecare dintre noi suntem diferiți. Ba chiar, am învățat și mai multă turcă datorită colegilor din echipa de producție!

Dă-ne câteva detalii de culise de la filmări. Se trag multe duble?
Nu tragem nicio dublă. Am filmat dintotdeauna în regim de live. Timpul nu ne permite să repetăm ceva, iar jocurile concurenților ar fi imposibil de repetat: vă dați seama că nu ar mai transmite niciodată aceleași emoții și trăiri.

E vorba acolo de un spectacol total, dar și de un reality show cu adrenalină 100%. De unde crezi că vine dorința aceasta de a participa la acest gen de aventură? Este un simbol sau poate o metaforă?
Este mai mult decât o metaforă, este o șansă unică în viață de a trăi o aventură de neuitat. Este o ocazie de a te lupta cu limitele pe care cei din jur ți-au spus că le ai, este un loc pe care îl vei păstra mereu în amintire ca dovadă că ești puternic/ă. Să vedem numărul record anual de înscrieri este una dintre cele mai frumoase recunoașteri ale faptului că oamenii simt REALUL acestui show.

Te atașezi de concurenți, ții cu unii sau alții dintre ei?
Eu țin cu toți. Niciodată nu am ținut partea cuiva sau nu am încurajat pe cineva mai mult cât timp au fost în curs. După ce ei părăsesc competiția, povestim de fiecare dată când avem ocazia: la o emisiune, eveniment sau chiar prin câteva mesaje pe social media. Eu mă atașez de fiecare dată de ei când văd cum se dezvoltă și cresc la adevărați SURVIVORI!

Cum vă descurcați cu imprevizibilul naturii ecuatoriale? Te enervează rău?
Nu mă enervează deloc. Frumusețea naturii pornește tocmai din imprevizibilitatea ei. Și mă bucur să văd că inclusiv membrii triburilor au înțeles asta și au început să se adapteze mult mai ușor când în mijlocul jocului pornește o ploaie, iar ei continuă fără să stea pe gânduri!

Ce le-ai spus celor de acasă, fiului tău, atunci când ai plecat în aventura Survivor?
Fiul meu a știut din prima că nu aș avea cum să refuz acest proiect deoarece mă cunoaște foarte bine și știe stilul meu de a fi și de a gândi. În mod evident, povestim și îi spun despre ce înseamnă viața aici și cu ce trăiri ne confruntăm constant. Este o mare bucurie când plec din Dominicană, ne revedem și povestim cu orele despre ultimele luni.

După ce ai văzut duritatea cu propriii ochi, care crezi că e cel mai greu lucru în viață?
Să pierzi pe cineva drag. Nu cred că există ceva mai dur față de ceea ce am simțit când am pierdut-o pe mama. Lucrurile vin și pleacă, dar oamenii pe care îi simțim aproape și nu-i mai avem… nu-i mai putem întoarce.

Există un ideal care și-a marcat viața?
Să nu uit niciodată de mine și de lucrurile care îmi aduc bucurie. Toți facem sacrificii, lăsăm unele oportunități să ne scape pentru că timing-ul nu este cel corect, dar niciodată nu trebuie să uităm de noi și de acele câteva momente care ne fac să zâmbim. Iar asta poate însemna: să vorbim cu cineva, să avem o persoană aproape sau să facem ceva pentru sufletul nostru.

Spune-mi ceva fără de care crezi că nu ai putea trăi pe lumea asta.
Iubire. Fără să o ofer și fără să o primesc. Iar aici includ iubirea pentru tata, pentru fratele și sora mea, pentru fiul meu, pentru Ana, pentru toți oamenii care sunt acolo pentru mine, indiferent de oră.

Cum te înțelegi cu echipa tehnică? Sunt tensiuni? Cum le depășești?
Tensiuni? Nu e vreme de așa ceva când ai de filmat un proiect care durează jumătate de an. Fiecare dintre noi dăm totul pentru a oferi un show de neratat, așa că asta avem mereu în minte când avem o perioadă mai încărcată.

Câtă muncă și ce demers logistic stă în spatele acestui show complex și captivant?
Este o muncă greu de descris în cuvinte, dar vă spun atât: sunt sute de oameni care fac totul să fie posibil. Sunt oameni care dorm câteva ore pe noapte pentru a putea monta în real time ceea ce noi filmăm în Dominicană. Sunt zeci de oameni care gândesc probele, care le pregătesc și strâng într-un ritm ireal. Sunt câțiva oameni de content care iau în calcul fiecare detaliu pentru a pune totul cap la cap. Iar fiecare om este extrem de important în economia Survivor.

Ce surprize ne-ar mai putea aștepta în Survivor?
Am promis cel mai puternic sezon din istoria acestui show și asta vă aducem luni, marți și miercuri, de la 20:30. Vă invit să ne fiți alături pentru a vedea ce vă pregătim. Ne apropiem de momentul Unificării triburilor, așa că fiți convinși că nu ar trebui să ratați niciun minut din show.

Care ți-e mai aproape: Viena sau Bucureștiul? Presa scrisă sau TV-ul? Pro Tv sau Kanal D?
Bucureștiul este acasă, este locul în care se află inima și familia mea. Dar asta nu înseamnă că Viena este mult mai departe, atât timp cât fiul meu este acolo. După ce el va alege unde va merge la studii mai departe, probabil voi petrece mai puțină vreme acolo.
Presa scrisă are un farmec aparte pe care nu-l poate înlocui nimic, iar TV-ul este șansa de a aduce Survivor lângă inimile și privirile celor de acasă, deci nici aici nu vreau să exclud. Ba dimpotrivă, cred că merg mână în mână.
PRO TV este familia mea de acum, sunt oamenii care cred în mine și în acest proiect, alături de care construiesc zi de zi. Dar asta nu înseamnă că am șters orice fel de amintire cu trust-ul alături de care am pornit.

Ce faci când ți-e dor de acasă, de ai tăi? Se întâmplă deseori?
Se întâmplă, normal. Sunt om și îmi iubesc familia. Dar tocmai din acest motiv, îi sun cât pot de des, sunt în contact cu ei și aflu tot ce fac, le povestesc totul de aici. A ajutat faptul că în acest an am avut-o lângă mine pe Ana, dar evident mă gândesc constant la familia mea.

Ce planuri ai pentru 2023? Ce planuri ai după terminarea filmărilor?
Niciodată nu-mi fac planuri până nu terminăm filmările, atenția mea este 100% aici. Evident, îmi doresc să plec într-o vacanță cu Ana, să ne relaxăm, îmi doresc să ajung în Viena, la fiul meu și mama lui și să văd ce drum va alege pentru Universitate, îmi doresc să vin în București pentru a fi cu tata, fratele și sora mea. Sunt multe lucruri pe listă, dar pentru toate e vreme după ce vom afla cine e campionul Survivor 2023.

Florentina Opriș: Îmi încep ziua în fiecare dimineață cu…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje