Dan Negru, confesiune zguduitoare: “Negrule, nu mai sta lângă oamenii care nu merită”

Dan Negru este gazda unui noi format de emisiune care poate fi urmărită la Kanal D, cât de curând. Experiența lui în televiziune este copleșitoare, verva și aplombul cu care reușește să intre casele telespectatorilor îl situează de ani de zile printre cei mai îndrăgiți prezentatori TV.

Ce ne puteți spune despre emisiunea pe care o vom putea urmări la Kanal D? În ce mod îi va “prinde” pe telespectatori?

Este o noutate pentru peisajul TV din România, pentru că pune mintea la încercare. Nu e cu bucătari, cu înghițitori de săbii sau cu cântăreți talentați. Noi credem că este loc și pentru concurenți care vor să-și arate mintea. Știu că nu suntem obișnuiți pe TV cu așa ceva dar am zis să deschidem un drum. România nu are la ora asta niciun quiz pe principalele televiziuni românești din punct de vedere al audienței. Uite, venim noi cu unul. Nu e ușor. E ca și cum am vinde legume în măcelărie. Hai să vedem care va fi prima televiziune care ne va urma exemplul!

Schimbarea de macaz profesional se poate lega și de o schimbare de destin personal?

Viața profesională se îmbină cu destinul personal, nu se poate altfel. Dar am învățat să fac deosebirea, așa că nu se amestecă una cu alta.

Știm că proiectele preferate de dumneavoastră sunt quiz show-urile. Ați prezentat la Antena 1 emisiunea de succes “Te pui cu blondele”. Credeți că emisiunea “Jocul Cuvintelor” din cadrul postului Kanal D va înregistra aceleași audiențe?

“Te pui cu Blondele” e cel mai longeviv quiz cu întrebări de cultură generală difuzat vreodată în România, a funcționat 12 ani neîncetat și e o dovadă a faptului că există public și pentru show-uri cu întrebări pentru minte. “Jocul Cuvintelor” de la Kanal D e adaptat și pe zona de online pentru că astăzi audiența e compusă și din generația celui de-al doilea ecran (second screen), pe care oricine îl are la îndemână când se uită la TV. E un show extrem de ușor de înțeles și de jucat. Ăsta e secretul lui.

Ce anume ne puteți spune despre proiectele viitoare de la Kanal D? Ce tip de format ar fi pe placul profesionistului Dan Negru?

Eu nu cred că are importanță ce cred oamenii despre tine atunci când vii într-un loc, contează ce cred ei atunci când pleci din acel loc. Asta am făcut mereu și mi-a reușit până acum. Am lăsat în Antena o istorie și mă bucură ori de câte ori colegii mei de acolo se raportează la “show-urile lui Negru” ca la un vârf de profesionalism. Asta îmi doresc să fac și cu colegii mei de la Kanal D. Să-mi păstrez smerenia și să facem împreună producții, formate care să rămână în istoria acestei televiziuni.

Într-un interviu acordat ziarului Libertatea, ați spus că vă țineți copiii departe de televiziune deoarece nu vreți să urmeze această carieră. Ce ați face, totuși, dacă unul dintre copiii dumneavoastră ar alege meseria de TV host? Ce sfaturi i-ati da… dar și tinerilor care vor să înceapă această călătorie profesională?

Copiii mei vor alege ce simt ei să aleagă și firește că o să fac tot posibilul să-i țin departe de ecrane. Tati știe cel mai bine de ce… Cât despre cei tineri, mă întâlnesc cu ei în sălile de curs unde le predau. Astăzi, jurnalismul sau divertismentul nu se mai fac doar în instituții precum o redacție de televiziune. Astăzi, online-ul îi dă posibilitea fiecăruia să devină un jurnalist sau entertainer și asta se și întâmplă. Sunt canale de YouTube care adună pe zi mult mai mulți spectatori decât toate televiziunile de știri din România laolaltă. Viitorul e al nișelor și nu doar al profesioniștilor. Cele mai bune reportaje de pe frontul ucrainian au fost făcute de amatori.

Dan Negru, confesiune zguduitoare: “Negrule, nu mai sta lângă oamenii care nu merită”

Sunteți unul dintre cei mai longevivi oameni de televiziune și ați moderat de-a lungul anilor emisiuni care au înregistrat recorduri de audiență. Cu toate acestea, ce i-ați reproșa omului de televiziune, Dan Negru?

Mi-a spus Mircea Albulescu cândva, și am ținut minte vorbele lui, “Negrule, nu mai sta lângă oamenii care nu merită”. Asta mi-aș reproșa, că uneori am stat lângă oameni care nu meritau să apăra la televizor.

Ați afirmat la un moment dat că regretați faptul că ați ales această meserie. Au existat momente când televiziunea lasă un gust amar?

Televiziunea ca breaslă îmi lasă adeseori un gust amar atunci când văd că oameni isteți manipulează oameni creduli. Atunci mi-e rușine de breasla mea, când manipularea celor slab pregătiți e modalitatea unora de a-și câștiga o pâine.

Care este cel mai mare regret pe care îl aveți în ceea ce privește televiziunea, dar și cea mai mare satisfacție?

Eram în aeroportul din Cluj când un bătrân s-a apropiat de mine și mi-a spus că soția lui se uită la toate emisiunile mele. El n-o făcea. De câțiva ani soția lui a murit și de atunci, ori de câte ori apar la TV, bătrânul dă televizorul mai tare ca să pară că soția lui e acasă uitându-se la TV. A fost cea mai frumoasă declarație de dragoste primită. Astea sunt marile satisfacții care fac să dispară regretele.

Interviu realizat de Mihaela Monica Limbău

Foto: Kanal D

Citește și:

Ionela Săvescu, colega noastră de la Palazzo Versace

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje