Pune-l la treaba, caci poate face multe, nu numai sa incalzeasca mancarea. Te vei convinge ca iti usureaza activitatea in bucatarie.
DE CE CUPTOR CU MICROUNDE? Pentru ca e rapid, simplu de folosit si sanatos. Intrucat timpul de gatit se reduce considerabil, multe dintre substantele nutritive pe care le contin alimentele nu se degradeaza; de asemenea, grasimile se reduc prin fierbere la aburi.
CE PUTERE? Puterea se masoara in wati si reprezinta cantitatea de energie pe care o emite cuptorul; aceasta variaza intre 650 si 1.000 W. Cu cat cifra e mai mare, cu atat alimentele se patrund mai repede.
CE FEL DE VASE PUTETI FOLOSI? Orice vas din ceramica, sticla sau portelan care rezista la cuptorul clasic, precum si orice bol din plastic.
NU FOLOSITI… folie de aluminiu, vase din metal, farfurii cu ornamente metalice, tacamuri, vase emailate.
Timp necesar (cuptor de 850 W) |
PROASPETE (TEMP. MAXIMA) |
CONGELATE (TEMP. MAXIMA) |
PREPARARE |
BROCCOLI
|
7-8 min. per 450 g
|
8-10 min. per 275 g
|
Taiati in buchete mici, adaugati 4 linguri de apa si acoperiti.
|
MORCOVI
|
9-12 min.per 450 g
|
5-6 min. per 275 g
|
Taiati felii, adaugati 4 linguri de apa si acoperiti.
|
CONOPIDA
|
7-8 min. per 450 g
|
6-8 min. per 275 g
|
Taiati in buchete mici, adaugati 4 linguri de apa si acoperiti.
|
CARTOFI IN COAJA
|
4-6 min. per 175 g cartofi; 12-14 minute pentru 4 bucati
|
Doar cartofi proaspeti
|
Spalati (frecati cu peria), intepati cu furculita si asezati pe hartie absorbanta.
|
MAZARE
|
9-11 min. per 450 g
|
4-5 min. per 275 g
|
Adaugati 4 linguri de apa si acoperiti.
|
SPANAC
|
5-6 min. per 450 g
|
6-8 min. per 225 g
|
Taiati frunzele mai mari; nu e nevoie de apa.
|
PESTE (medalioane si fileuri)
|
4 min.per 450 g
|
5-6 min. per 450 g
|
Adaugati 2 linguri vin alb sec, lapte sau concentrat per 450 g. Acoperiti si intoarceti la jumatatea intervalului.
|
CARNE DE VITA cu os sau cotlete
|
8-10 min.per 450 g
|
Decongelati in ambalaj. Intoarceti bucata din cand in cand si stergeti lichidul scurs. Lasati sa stea 1 ora, pentru decongelare completa.
|
MIEL bucati
|
8-10 min. per 450 g
|
Asezati bucata cu osul spre centrul cuptorului.
|
PULPA cu os
|
8-10 min. per 450 g
|
Pe masura ce se decongeleaza, separati bucatile.
|
PORC rulada de pulpa/ Carne cu os sau bucati
|
5-6 min. per 450 g
|
Intoarceti bucatile din cand in cand si separati-le pe masura ce se decongeleaza.
|
PUI intreg, de 450 g Bucati
|
7-10 min. per 450 g
|
Decongelati in ambalaj/pe o tava din plastic, dar mai intai scoateti inelul metalic/sarma cu care este legat ambalajul.
|