Cum trebuie curățată lenjeria intimă pentru a scăpa de bacterii? Iată la ce temperatură trebuie să o speli!

Cum trebuie curățată lenjeria intimă pentru a scăpa de bacterii

Curățarea corectă a hainelor este foarte importantă pentru a preveni apariția problemelor de sănătate, în special a celor dermatologice, dar atunci când vine vorba despre lenjeria intimă este nevoie de o atenție sporită. Cum trebuie curățată lenjeria intimă pentru a scăpa de bacterii?

Poate că nu ai acordat prea multă atenție acestui aspect până acum, însă experții în igienă atrag atenția că este un detaliu ce nu ar trebui ignorat. Dacă până acum spălai lenjeria intimă alături de alte haine, la o temperatură de 40 de grade Celsius, trebuie să știi că aceasta nu este suficientă pentru igienizarea hainelor și că, de cele mai multe ori, se poate întâmpla ca bacteriile să rămână în continuare pe lenjeria intimă.

Cum trebuie curățată lenjeria intimă pentru a scăpa de bacterii?

Lenjeria intimă este articolul vestimentar care intră în contact direct cu cele mai intime părți ale corpului și din acest motiv, pe suprafața ei, pot ajunge o mulțime de bacterii. Pentru a preveni îmbolnăvirea este nevoie ca lenjeria să fie curățată cu mare atenție. Medicul Lisa Ackerley este de părere că spălarea lenjeriei intime la o temperatură mai mică de 60 de grade Celsius nu va ucide bacteriile, astfel că e nevoie ca temperatura apei să fie una ridicată pentru o igienizare corectă.

“Nu spăla lenjeria intimă alături de prosoapele de bucătărie, la o temperatură scăzută, pentru că lenjeria poate fi contaminată cu bacterii și nu îți dorești ca acestea să ajungă în bucătărie.”, a spus medicul Lisa Ackerley, potrivit thesun.co.uk.

Nici temperatura de 60 de grade Celsius nu este suficientă pentru a ucide toate bacteriile, este de părere imunologul Jenna Macciochi, de la Universitatea din Sussex.

“Temperatura de 60 de grade Celsius nu poate ucide toate bacteriile, mai ales dacă mașina de spălat atinge această temperatura pentru o scurtă perioadă de timp. Multe mașini nu mențin această temperatură pe parcursul întregului ciclu de spălare.”, a adăugat Jenna Macciochi.

Pe lângă temperatura ridicată, pentru a scăpa de bacterii, în momentul spălării lenjeriei intime se recomandă folosirea unui detergent de rufe antibacterian.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Are 63 de ani, dar arată impecabil. Care este secretul acestei femei?

Cum ne influențează viața filtrele de Instagram sau Snapchat? O mulțime de persoane ajung la medic cu această problemă

Care este vârsta ideală pentru începerea vieții sexuale? Iată ce spune psihologul

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse