Cum ne influențează viața filtrele de Instagram sau Snapchat? O mulțime de persoane ajung la medic cu această problemă

Aplicațiile moderne cum ar fi Instagram, Snapchat sau Facebook le permit utilizatorilor să își editeze fotografiile înainte de a le trimite sau de a le posta în mediul online. Acest obicei pe care oamenii îl au poate ajunge să le influențeze în mod puternic viața, studiile arătând că o mulțime de persoane ajung la medic având o anumită problemă.

Prin intermediul filtrelor, oamenii reușesc să își ascundă imperfecțiunile, lucru care îi îndepărtează de imaginea lor reală. Astfel, atunci când nu folosesc aceste mici trucuri de înfrumusețare, foarte mulți oameni sunt nemulțumiți de aspectul lor și caută soluții pentru a rezolva cât mai rapid această problemă.

Cum ne influențează viața filtrele de Instagram sau Snapchat?

Filtrele de Instagram sau Snapchat fac parte din viața celor care utilizează aceste aplicații, iar un studiu realizat recent a arătat că oamenii devin dependenți de imaginea pe care o promovează în spațiul online, lucru care îi determină să apeleze tot mai des la chirurgia estetică.

Cercetările realizate recent arată că în cazul tinerilor s-a înregistrat cea mai mare dorință de a apela la medicul estetician, în special la intervențiile cu botox.

“Din perspectiva celui care privește, vizionarea frecventă a unei fotografii aproape idealizate duce la o comparație continuă, generând anxietate și depresie în rândul utilizatorilor de social media. Chirurgii se poziționează astfel încât să îi ajute pe pacienți să își îmbunătățească stima de tine și să își rezolve problemele de sănătate mintală, existând preocupări care depășesc cuțitul și acul”, au spus chirurgii de la Georgetown University, potrivit dailymail.co.uk.

Unul dintre motivele pentru care oamenii apelează la chirurgia estetică este stima de sine scăzută. Astfel, din ce în ce mai multe persoane ajung la cabinetul medicului estetician, cerându-i acestuia să îi ajute să arate la fel ca în pozele realizate folosind diferite filtre. Întreaga viață a oamenilor poate fi dată peste cap de acest lucru, ajungând să își dorească să atingă perfecțiunea prin intermediul intervențiilor chirurgicale.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care este vârsta ideală pentru începerea vieții sexuale? Iată ce spune psihologul

Pasta de dinți: întrebuințări surprizătoare

Iubitorii de câini trebuie să știe asta! Cum să îți plimbi câinele dacă vrei să nu îți pui sănătatea în pericol?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse