Cum supraviețuiești singură de Valentine’s Day

singura de sfantul valentin

de Daniela Palade Teodorescu

Se știe că perioada sărbătorilor e una grea pentru toți cei care sunt singuri; nu e de mirare că rata sinuciderilor, abuzului de alcool, droguri sau antidepresive crește exponențial.

Mai ales că societatea de consum, care trebuie să vândă orice în numele dragostei, are grijă să îți amintească cu vârf și îndesat cât de inadecvat ești în peisajul în care toți se plimbă mână în mână și își aruncă priviri languroase printre trandafiri roșii și punguțe cu diverse cadouașe.

Cum faci față avalanșei de inimioare roșii și roz

Mergi la cumpărături și toate mall-urile sunt invadate de inimioare roz și ursuleți de pluș cu „Te iubesc!'? Pe stradă e plin de trandafiri roșii și mesaje de amor mai mult sau mai puțin comercial? La job, colegii povestesc despre planurile lor de a celebra în cuplu sărbătoarea iubirii? La televizor, te împresoară reclamele la șampanie, ciocolată, delicii culinare în doi, oferte de turism romantic?

Și până și butonul de messenger s-a transformat într-o inimioară roz-bombon? Iar tu tocmai ce ai ieșit dintr-o relație care ți-a făcut inima și creierul țăndări? Sau jumătatea ta încă se lasă așteptată? Iar toate mesajele siropoase de dragoste te copleșesc la tot pasul până la saturație?

Trucuri de amăgit singurătatea

Să te refugiezi în casă singur, să mergi în vizită la prieteni, să te arunci în muncă, să citești o carte bună, să vezi un film (preferabil nu unul romantic), să îți cumperi ceva care își place și pe care fostul nu s-ar fi îndurat niciodată să ți-l ia, să îți alini mâhnirea în dulciuri sau un vin bun, să faci o petrecere în pijamale cu fetele, să ieși la o plimbare sau la o drumeție pe munte – pe Internet găsești zeci de tips-uri despre cum să supraviețuiești singură de Ziua Îndrăgostiților.

Toate funcționează până la un punct, cu condiția să aibă la bază dezideratul suprem – acela de a te iubi pe tine, de a te accepta, de a te ierta. Nimic nu egalează sentimentul de a te simți bine cu tine, de a te înțelege pe tine în urma lecțiilor de viață trăite, de a descoperi copilul interior din tine pe care l-ai tot evitat de teama confruntării cu el și cu nevoile lui.

Partea benefică a singurătății

Fă-ți cel mai frumos dar și îndrăgostește-te de tine. Simte-te cea mai prețioasă resursă din viața ta, prețuiește-te tu și nu mai aștepta recunoașterea și validarea celorlalți. Fii bine cu tine și starea de seninătate care va emana din această atitudine te va face remarcată. Vezi în singurătate nu un blestem, ci calea spre evoluție și dezvoltare.

Fă din singurătate un aliat în înțelegerea de sine și nu un dușman. Confruntarea cu tine însuți în singurătate e poate cel mai greu test, dar merită pentru că te reconectează la ceea ce ești cu adevărat, la esență. Vindecarea, în plan emoțional, nu înseamnă absența durerii sau negarea ei, ci acceptarea ei.

Și imaginează-ți că din inima ta ta frântă se deschid două aripi care te vor duce acolo unde vrei. Sau acolo unde nici măcar cu gândul nu gândești. Sau acolo unde sufletul tău vrea și gândurile nu l-au lăsat.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii