Cum știi că ai un copil supradotat

Orice părinte îi dorește binele copilului său și de multe ori visează chiar la mai mult. De aceea am pregătit pentru tine câteva idei care te pot ajuta să afli dacă ai un copil supradotat. Iată semnele:

copil-supradotat

 foto copil supradotat Shutterstock

Pe lângă testele specializate de IQ, mai poți observa anumite lucruri la copilul tău, care să îți spună că ar putea fi supradotat:

Îi vine foarte ușor să învețe lucruri noi și face acest lucru în mod eficient. Copiii învață foarte ușor în general, însă unul supradotat face asta mult mai rapid.

Are un vocabular foarte bine dezvoltat pentru vârsta sa și știe cum să se folosească în mod corect de toate cuvintele pe care le-a învățat.

Dă dovadă de multă siguranță din punct de vedere emoțional. De asemenea, atunci când se află alături de alți copii de vârsta sa, se vede clar că are tendința să îi domine cognitiv.

Este foarte interesat de lucruri noi, mai ales din domenii precum literatură sau știință.

Este foarte original atunci când se exprimă, atât oral cât și în scris, și poate oferi răspunsuri clare și rapide la întrebările care i se pun.

Reține multe informații în scurt timp, însă îl plictisește învățatul 'ca papagalul' sau să recite poeziile învățate la grădiniță sau școală.

Un copil supradotat este foarte disciplinat și de multe ori nu are nevoie de părinții care să-l supravegheze sau să îi spună ce să facă. Dă dovadă de mult bun-simț.

Știe foarte bine cum să negocieze, atât cu copii, cât și cu adulți. Înțelege situațiile complexe cu multă ușurință.

De multe ori face asocieri inteligente între idei, asocieri la care rareori ajungi să te gândești, chiar și ca adult.

Are note bune la cele mai multe materii la școală (însă există posibilitatea să aibă și note mici, fie pentru că nu respectă materia sau pentru că aceasta nu se dovedește a fi o provocare pentru el).

Un copil supradotat nu prezintă neapărat toate cele 10 semne enumerate mai sus, ci și doar câteva sunt de ajuns pentru a dovedi că are o gândire superioară vârstei sale și o inteligență rară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii