Cum să te organizezi pentru a termina la timp pregătirile pentru masa de Paște

pregatiri pentru masa de paste

Pregătirile pentru masa de Paște pot să se întindă pe o perioadă destul de lungă de timp și se poate întâmpla ca invitații să ajungă la masă, iar tu să nu fi terminat tot ce aveai de făcut.

Situațiile în care invitații au ajuns deja la masă, iar tu nu ai reușit să scoți friptura din cuptor ar trebui să fie evitate, asta dacă nu vrei ca toată lumea să aștepte după tine. Planificarea pe ore a activităților pe care le ai de făcut te va ajuta foarte mult în această perioadă încărcată din an.  Uite cum ar trebui să arate programul tău în perioada imediat următoare:

Cu o zi înainte de masa de Paște

Cu o zi înainte de masa de Paște ar fi bine să te asiguri că vei avea la îndemnă toate ingredientele și lucrurile de care ai nevoie.  Ar fi bine ca înainte cu o zi de a avea invitați la masă să pregătești vesela în care vei servi preparatele, să pui băuturile la rece și să alegi tacâmurile potrivite. Referitor la mâncare, poți prepara salata de boeuf, salata de ciuperci și cea de ouă, dar și antreurile pe care urmează să le servești. Tot înainte de masa de Paște trebuie să ai gata și deserturile pe care le vei oferi invitaților, mai exact cozonacul și pasca  Mai mult, porționează friptura de miel și pune-o deja în tavă alături de condimente pentru a da un plus de savoare preparatului.

În ziua de Paște

Friptura de miel are un gust aparte dacă este proaspăt scoasă de la cuptor, motiv pentru care poți pregăti această friptură chiar în ziua de Paște. Dacă vrei ca la ora prânzului să le oferi celor dragi un preparat care să le încânte papilele gustative, organizează-ți timpul astfel:

8:45 scoate de la frigider mielul pe care l-ai pregătit cu o zi înainte

9:30 încinge cuptorul la 190 de grade

9:45 pune mielul la cuptor învelit în folie de aluminiu, dar ai grijă să aibă în permanență suc în care să fiarbă

12:15 îndepărtează folia de aluminiu pentru a obține o culoare frumoasă a cărnii de miel și o crustă ușor crocantă

13:00 scoate friptura de la cuptor și las-o puțin să se odihnească

13:40 pune pe masă salatele pe care le-ai pregătit și alte antreuri pe care vrei să le oferi invitaților

14:00 este momentul să primești invitații și să te așezi alături de ei la masă pentru a vă bucura de bucatele preparate

Un program bine stabilit este cheia pentru a termina la timp toate pregătirile pentru masa de Paște. Dacă îț vei organiza atent activitățile, vei reuși să te bucuri se sărbători în liniște, fără să fii extrem de obosită.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Rețetă originală de cozonac cu nuca şi vanilie pentru Paște! Va ieși pufos și gustos

Rugăciuni făcătoare de minuni în Postul Paștelui 2017

Rețetă vegetariană de Paște! Cum să faci cele mai bune paste cu ciuperci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse