Rugăciuni făcătoare de minuni în Postul Paștelui 2017

rugăciuni făcătoare de minuni în postul paștelui 2017

Postul Paștelui este cel mai lung post de peste an și totodată și cel mai greu de ținut, motiv pentru care credincioșii au nevoie de foarte multă tărie pentru a-l duce la capăt, tărie care este atinsă doar prin rugăciune. Iată ce rugăciuni făcătoare de minuni poți spune în Postul Paștelui 2017.

În perioada postului se crede greșit că oamenii trebuie să se abțină în principal de la mâncare. Ei bine, este o regulă ca cei care țin post să nu guste din alimentele “de dulce”, dar este foarte important și să își și purifice sufletul, iar acest lucru se poate face doar prin rugăciune. Preoții recomandă ca în această perioadă credincioșii să își îndrepte atenția către biserică și către divinitate și ori de câte ori au ocazia să rostească rugăciuni.

În Postul Paștelui există o rugăciune mai specială, făcătoare de minuni, care îi ajută foarte mult pe credinicioși și care ar trebui spusă cu orice ocazie. Această rugăciune este rostită și în biserică, la sfârșitul oricărei slujbe din post, de luni până vineri.

Rugăciuni făcătoare de minuni în Postul Paștelui 2017: rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este reprezentativă pentru Postul Paștelui și asta pentru că ea cuprinde atât elementele pozitive, cât și cele negative ale pocăinței. Rostirea acestor cuvinte ne ajută să ne eliberăm sufletul de bolile duhovnicești și să devenim mai buni. Acestea sunt cuvintele pe care trebuie să le rosteși în fiecare zi din Postul Paștelui:

“Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie.Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruielte-mi-l mie, sluga Ta. Așa, Doamne Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșelile mele și să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești Tu în vecii vecilor. Amin.”

Această rugăciune făcătoare de minuni îl va face pe cel care o rostește să se simtă mult mai bine și să aibă o altă stare de spirit.

În timpul postului mai pot fi rostite și rugăciunile clasice ca Tatăl Nostru, dar și această rugăciune care are o însemnătate aparte.

“Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche și cea Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului,- ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu buna plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Paștele Ortodox și Paștele Catolic, în 2017

În acest an, Paștele Ortodox, dar și Paștele Catolic pică în aceeași zi, mai exact pe 16 aprilie. Ultima dată când cele două sărbători s-au suprapus a fost în anul 2014. Spre deosebire de Nașterea Domnului, care se sărbătorește în fiecare an pe aceeași dată, Paștele este stabilit în funcție de două fenomene importante: echinocțiul de primăvară și luna plină. Catolicii și ortodocșii sărbătoresc Paștele în mod diferit și asta pentru că religia catolică se raportează la calendarul gregorian, în timp ce biserica ortodoxă face calculele folosind calendarul iulian.

 

Foto: pixabay.com

Citește și:

Este interzis botezul în timpul postului? Uite ce spun preoții

Postul Paștelui 2017. Cum se ține în mod corect Postul Mare

Îndemnul Părintelui Hrisostom Filipescu în perioada Postului Mare

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro