Cele mai frecvente greșeli pe care le faci în bucătărie și îți pot distruge preparatele

greseli care iti distrug preparatele

Când vine vorba de gătit, foarte multe dintre noi ne simțim stăpâne pe situație și avem impresia că facem lucrurile ca la carte, însă de multe ori comitem greșeli care ne pot distruge preparatele. 

Chiar dacă gătitul nu pare o sarcină greu de realizat, există câteva greșeli pe care le faci fără să îți dai seama, iar acestea pot transforma masa pe care tocmai ai pregătit-o într-un dezastru. Aceste greșeli nu numai că afectează gustul și savoarea preparatelor, dar îți pot cauza și probleme de sănătate, potrivit dailymail.co.uk.

Cele mai frecvente greșeli în bucătărie

1.  Folosești doar ierburi uscate

Chiar dacă în rețetă scrie că trebuie folosite ierburi proaspete, pentru multe persoane ierburile uscate sunt mult mai la îndemână. Ierburile uscate au o aromă mult mai intensă și folosirea acestora în locul celor proaspete poate modifica dramatic gustul preparatului.

2.  Gătești carnea imediat ce ai scos-o de la frigider

Foarte multe persoane fac acest lucru, fără să cunoscă care sunt consecințele. Atunci când carnea este gătită imediat după ce este scoasă din frigider, există riscul ca aceasta să nu se pătrundă uniform și să rămână anumite porțiuni crude.  Pentru a evita acest lucru, carnea ar trebui scoasă de la frigider cu jumătate de oră înainte de a fi preparată, timp în care ea va ajunge la temperatura camerei.

3.  Nu reușești să asezonezi mâncarea atât cât trebuie

Există o linie foarte fină între o mâncare fără gust și una mult prea sărată sau piperată. Pentru a te asigura că preparatul tău are exact gustul pe care ți-l dorești, gustă din acesta în mod constant.  În cazul în care ai pus mult prea multă sare, diluează preparatul folosind smântână, bulion nesărat sau vin.

4. Fierbi broccoli prea mult

Broccoli este o legumă care necesită un anumit timp de fierbere. Este foarte important să nu fierbi brocoli prea mult pentru că atunci își va pierde aroma. Atunci când culoarea acestuia se transformă într-un verde deschis este momentul să oprești focul.

5.  Fierbi pastele incorect

Atunci când fierbi pastele acestea se lipesc între ele? Dacă întâmpini frecvent această problemă, acesta este un semn că ar trebui să schimbi oala în care le fierbi cu una mai mare.

6.  Nu reușești niciodată să fierbi oul suficient

Câteva secunde pot face diferența între un ou moale pe care să îl consumi cu plăcere la micul dejun și un ou cu gălbenușul tare. Dacă îți place oul fiert cu gălbenușul moale, nu-l lăsa să fiarbă mai mult de 6 minute. Dacă preferi un ou fiert tare, după 9 minute îl poți lua de pe foc. Dacă vrei să te asiguri că oul va avea un gălbenuș moale, pune-l sub un jet de apă rece imediat ce l-ai fiert pentru a opri procesul de gătire.

7.  Supraaglomerezi  tigaia în care gătești

Atunci când gătești mai multe porții probabil că ești tentată să pui toate ingredientele laolaltă. Acest lucru nu este o practică tocmai bună și asta pentru că ar trebui să ai grijă ca bucățile de carne să nu se atingă între ele. Dacă tigaia este supraaglomerată, căldura se va reduce și odată cu ea și cantitatea de abur, iar preparatul tău se va trasforma într-unul uscat.

Bianca Hriscu

Foto:123rf.com

Citește și:

Trucul din bucătărie care te ajută să nu îți mai curgă apă pe aragaz în timpul fierberii

Metode naturale pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

10 trucuri din bucătărie pe care orice gospodină trebuie să le știe

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse