Cum să reintroduci sexul în program

E timpul să readuci pasiunea în viața voastră – gata cu scuzele, fă-o!

Cum sa reintroduci sexul in program

Te afli într-o zonă secetoasă ale cărei hotare nu se mai zăresc? Nu ești singura. Sondajele arată că una din trei persoane aflate într-o relație de lungă durată nu-și poate aminti când a făcut sex cel mai recent. Problema este că, pe măsură ce o faci mai rar, uiți tot mai repede cum e. Soluția? Urcă înapoi în șa și dă-i bice!

Cum se explică pauza?

Oboseală, griji, stres, copii, kilograme, bani (lipsă), program, griji (altele), cefalee, rinoree, …ree – motive se găsesc. Dar când l-ai văzut cel mai recent pe partenerul tău? „Azi dimineață', spui tu. Sincer: chiar l-ai văzut?

Nu, pentru că în timp ce el înfuleca la repezeală micul dejun căutând cheile de la mașină, tu te luptai cu mânecile de la puloverul celui mic, îi împleteai părul celei mari și vorbeai la telefonul înghesuit între umăr și bărbie cu cineva de la birou.

Și el era acolo, cu umerii lui lați și cu gropița din barbă… Dar lasă, nici el nu te-a vazut pe tine – știa, doar, că ești la datorie și că se poate baza (pe tine – n-am mai adăugat nimic altceva ca să nu se interpreteze).

Modernism și romantism în cuplu

Oricât de moderni și de egali ați fi, n-o se întâmple nici o nenorocire dacă, din când în când, o să jucați o piesă romantică. Lasă-l să fie puternic și dă-i dreptate, nu-l mai duce cu logica până-n pânzele albe, că nu e totul atât de important. Întreabă-l, fă-l să-ți explice lucruri pe care el le știe și tu nu.

Dacă e vorba de o îndeletnicire fizică, de meșterit ceva, cere-i ajutorul chiar dacă ai putea să te descurci foarte bine și singură. Și nu-l mai critica. Laudă-l, admiră-l, fă-l să se simtă important – o să ajungi să crezi și tu ce spui, nu e greu. Cât despre lumânări parfumate și corcodușe – sau căpșuni?! – cu frișcă… se poate și fără.

Vorbește despre asta

Tipic american! Noi nu suntem așa. Pentru noi, trebuie reformulat: „Fă aluzie la asta!. Nu te plânge! Bărbații pot fie să urască genul ăsta de atitudine, fie să se simtă vinovați. În primul caz, ți-ai ars orice șansă.

Un bărbat agasat e ca un stâlp pus anume în calea ta ca să dai cu capul. Iar unul vinovat… e jalnic, nici ție n-o să-ți mai ardă de el. Ia-l cu binișorul. Mai întâi, într-un moment de neatenție, scoate-ți din  poșetă zâmbetul cel mai frumos – poate sș fie de Marilyn Monroe, poate să fie de Whoopy Goldberg, zâmbet să fie – și lipește-l pe față.

Când se va întoarce  spre tine nu va mai reuși să gliseze cu privirea către ceasul din perete care, de data acesta, „O fi puțin înainte – parcă ar mai fi un pic de timp, nu?. Și o să te întrebe de ce. Și acum, atenție! Daca zbârcești momentul, e bai! Alege un compliment sincer și adevărat pe care să i-l faci.

Pregătește-l

Nu e totul să-i defilezi dezbrăcată pe sub nas. Asta dacă te-ai măritat cu un bărbat care mai are și minte, și suflet, nu numai ceea ce se arată doar la doctor. Un decolteu, o breteluță, o danteluță… au rostul lor, pentru că, totuși, e important să aibă și ceea ce se arată doar la doctor; altfel, despre  ce mai discutăm?

Dar amintește-ți nu doar ce-l stârnea cel mai mult, ci mult mai de mult, la începuturile voastre. Un cântec, o glumă, un răsfăț… nu vreau să intru în intimitățile voastre. Vai, am ajuns la sfârșitul paginii? Asta este – întotdeauna pierd partea cea mai interesantă…

Autor: Mihaela Serea

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex