Cum să folosești corect cuțitul și furculița? Regulile de etichetă pe care puține persoane le cunosc

Să mergi la o petrecere între prieteni este o adevărată plăcere, însă ce faci atunci când trebuie să participi la o cină festivă unde este mai mult decât necesar să folosești corect cuțitul și furculița? Respectând câteva reguli simple poți face o impresie bună, iar momentul servirii preparatelor va fi unul plăcut și nu se va transforma într-un factor de stres.

Majoritatea persoanelor întâmpină dificultăți atunci când vine vorba despre folosirea corectă a cuțitului și furculiței. Dacă în confortul locuinței aceste detalii sunt lipsite de importanță, în public este nevoie să le cunoști.

Cum să folosești corect cuțitul și furculița?

Jo Bryant, un expert în etichetă, a dezvăluit că un număr mare de persoane greșesc atunci când folosesc cuțitul și furculița, chiar dacă nu sesizează acest lucru. În primul rând, poziția mâinilor este foarte importantă. Expertul în etichetă spune că furculița ar trebui ținută astfel încât unghiile să fie orientate în jos, iar degetul arătător să fie poziționat pe mânerul furculiței, în timp ce cuțitul trebuie mânuit ținând degetul arătător de-a lungul mânerului.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să folosești cuțitul pentru a tăia carnea, iar imediat după să îl lași de-o parte și să folosești doar furculița? Total greșit! Jo Bryant spune că trebuie folosite atât cuțitul, cât și furculița, potrivit dailymail.co.uk. Cu toate acestea, există și câteva excepții în care este permisă doar folosirea furculiței, mai exact atunci când la masă sunt servite spaghete.

Dacă participi la un eveniment, iar pe masă există mai multe tacâmuri, trebuie să știi că acestea se folosesc începând din exterior spre interior.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rețeta tortului de nuntă al lui Kate Middleton și William Duce de Cambridge

Roșiile cu brânză, o combinație sănătoasă sau un pericol pentru siluetă?

Cum ar trebui să consumi ceaiul dacă îți dorești să slăbești? Metoda care te ajută să scapi mai repede de kilogramele în plus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse