Un singur cuvânt te poate scăpa de depresie și poate îmbunătăți funcționarea inimii. Rostește-l mai des!

Cum ar fi dacă un singur cuvânt te-ar putea scăpa de depresie, dureri și chiar ar putea îmbunătăți funcționarea inimii? Ei bine, oamenii de știință au descoperit că acest lucru chiar este posibil, iar rostirea unui anumit cuvânt poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate. 

Să le mulțumești celor din jur pentru că îți sunt alături și pentru că îți oferă sprijinul lor necondiționat nu reprezintă doar un gest care ține de educație, ci poate fi și o modalitate prin care să îți protejezi sănătatea. “Terapia prin recunoștință” a fost descoperită de cercetători, aceștia fiind de părere că poate avea un impact puternic asupra aspectelor ce țin de sănătatea fizică, dar și psihică.

Un singur cuvânt te poate scăpa de depresie și poate îmbunătăți funcționarea inimii

Studiile au arătat că spunând un simplu “mulțumesc”, ori de câte ori au ocazia, oamenii pot scăpa de simptomele neplăcute cauzate de depresie și chiar pot preveni dezvoltarea unor afecțiuni cardiace. O scrisoare de mulțumire adresată părinților, prietenilor sau colegilor poate avea un impact puternic asupra  bunăstării psihologice.

Pentru a descoperi importanța cuvântului “mulțumesc” în viața oamenilor, cercetătorii au cerut unui grup de studenți să își petreacă cel puțin 8 minute scriind o scrisoare de mulțumire unei persoane importante, o dată pe săptămână, timp de patru săptămâni, potrivit dailymail.co.uk. Ținându-le sub observație comportamentul, oamenii de știință au descoperit că în urma acestui experiment, tinerii au făcut alegeri alimentare mult mai sănătoase, optând pentru fructe și legume, lucru care le-a îmbunătățit starea de sănătate.

Cu toate acestea, dacă ideea de recunoștință este forțată, beneficiile dispar imediat, cercetarea arătând că cei care nu și-au dorit să facă acest lucru s-au întors rapid la vechile obiceiuri alimentare.

Dincolo de alegerile alimentare, terapia prin recunoștință s-a dovedit foarte utilă în ameliorarea durerilor, mai ales în cazul femeilor diagnosticate cu cancer de sân. În plus, rostind cuvântul “mulțumesc” în mod frecvent, oamenii pot câștiga lupta împotriva depresiei. Un studiu din 2016 realizat la Universitatea Indiana din S.U.A a arătat că pacienții depresivi au înregistrat progrese în momentul în care au scris scrisori de mulțumire la un anumit interval de timp, comparativ cu cei care nu au făcut acest lucru.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Secretele care te ajută să îți păstrezi tinerețea mai mult timp

Obiceiurile care îți pot prelungi viața cu 10 ani

Care sunt beneficiile mersului la psiholog?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse