Cum să fii o gazdă bună când ai musafiri neașteptați. Ce poți face ca să fii pregătită

Pe măsură ce ne maturizăm, viața noastră se schimbă. Iar felul în care gândim, felul în care trăim și felul în care interacționăm cu cei din jur se schimbă și ele, odată cu noi. Atunci când ești copil, pare că ai tot timpul din lume, însă, pe măsură ce crești, înveți că acest concept e relativ și că, de fapt, totul ține de priorități. Când ești mică singura ta prioritate e joaca, dar pe măsură ce crești, noi și noi obiective se adaugă la planul tău, astfel că ajungi să nu mai ai suficient timp pentru tine.

Responsabilitățile, cariera sau problemele îți acaparează toată energia, lucru care poate afecta relațiile tale cu cei din jur. Uneori e greu să îți faci timp pentru prieteni, însă ei sunt o parte foarte importantă a vieții tale și ei sunt cei care te vor ajuta să treci peste momentele dificile, când vor veni. Tocmai de aceea, chiar și dacă duci o viață foarte activă, trebuie să fii mereu dispusă să îți faci timp pentru prietenii tăi, chiar și atunci când te vizitează pe neașteptate. Iată ce ar trebui să faci, ca să fii mereu pregătită pentru o vizită surpriză:

Alcoolul și răcoritoarele

Ca să fii gata oricând pentru o vizită, trebuie să te pregătești din timp. Unul din primele lucruri pe care o gazdă ar trebui să-l facă atunci când un musafir îi trece pragul este să îi ofere ceva de băut. Tocmai de aceea, e bine să ții mereu în casă câteva sticle de vin, pe care să le poți desface când prietenele tale vin în vizită. De asemenea, ar trebui să te asiguri că ai mereu apă plată sau minerală la rece, ca să poți servi și musafirii care conduc sau nu vor să consume alcool.

Mâncarea

Când ai parte de o vizită neprevăzută nu vei avea deloc timp să gătești sau să pregătești ceva pentru oaspeții tăi. Însă asta nu înseamnă că nu le vei putea oferi alternative. Ca și în cazul băuturii, ar trebui să ai mereu la dispoziție în casă snackuri și gustări pe care să le poți oferi celor care îți calcă pragul. Fie că e vorba de chipsuri, snackuri sau, într-o variantă mai sănătoasă, fructe de sezon, e bine să ai mereu ceva cu care să îi poți servi pe invitații tăi.

Confortul

Confortul din locuința ta joacă un rol important în fiecare vizită a prietenilor tăi. Numărul de locuri de stat jos, temperatura din casa ta sau chiar mobilierul din living pot afecta vizita oaspeților tăi. Spre exemplu, dacă nu ai o măsuță de cafea în sufragerie, invitații vor fi nevoiți să țină paharele în mână sau pe jos, iar dacă nu sunt suficiente locuri, unii din invitați vor trebui să stea în picioare.

Spațiul în care primești musafirii trebuie să fie adaptat la stilul tău de viață și la nevoile tale și ale prietenilor tăi. Tocmai de aceea, conform Rug and Home, ar fi bine să ții la îndemână și câteva taburete în plus, pentru zilele în care nu ai suficiente locuri pentru toată lumea.

Atmosfera

Tu ești cea care e responsabilă pentru ambianță, atunci când ai musafiri. Dacă televizorul rulează pe știri, în fundal, în timp ce tu vorbești cu musafirii tăi, atunci nici atmosfera vizitei nu va fi una plăcută și relaxată. Însă, dacă înlocuiești televizorul cu o muzică dată în surdină, musafirii tăi se vor simți mult mai bine. Lumina, muzica și chiar decorul sufrageriei pot avea un efect puternic asupra stării invitaților tăi și asupra vizitei în general. Atunci când ai parte de o vizită trebuie să ai mereu în vedere preferințele oaspeților și să încerci să creezi o atmosferă cât mai plăcută în camera în care îi primești.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco