Cum sa faci o bezea reusita

Cum sa bati albusurile spuma

Cum sa bati albusurile spuma

1. Asigura-te ca telul si castronul sunt perfect curate si uscate, fara urma de grasime sau apa. Ca sa fii sigura, freaca castronul cun o felie de lamaie, apoi sterge cu un servet.
Bate albusurile pana se formeaza „creste de spuma (cand ridici telul, se formeaza o creasta de spuma foarte pufoasa).

Cum sa bati albusurile spuma

2. Adauga zaharul treptat, in cantitati mici, ca sa nu dezlocuiesti mult volum de aer. Spuma va deveni lucioasa. Continua sa bati cu telul, pana se formeaza creste de spuma.
Odata ce albusurile sunt batute spuma, opreste-te, pentru ca daca continui, spuma devine rigida si greu de incorporat.

E bine de stiut…

◆ Ca sa spargi ouale mai usor loveste baza de o suprafata plana; astfel nu vor ramane bucati de coaja in albus.
◆ Ouale care au cam o saptamana sunt cele mai bune pentru bezea. Ouale foarte proaspete pot fi cam vascoase. Pentru o spuma cat mai bogata, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
◆ Foloseste un tel rotund, pentru ca va crea mai multa spuma decat un mixer, chiar daca asta iti va lua mai mult timp.
◆ Albusurile pot fi congelate, doar sa pui o eticheta pe casoleta si sa scrii cate sunt. Decongeleaza-le inainte de a le folosi.
◆ Intotdeauna foloseste o lingura de metal cand amesteci albusurile, iar spuma va avea mai mult volum.
◆ Galbenusurile ramase pot fi folosite la prepararea aluaturilor, la sosuri sau la maioneza.

bezea
Cum coci bezeaua…
◆ Foloseste un termometru de cuptor pentru a verifica temperatura; daca cuptorul e prea fierbinte, bezeaua se arde si se poate crapa.
◆ Pentru o bezea mai moale, redu timpul de coacere la 1 ora sau 1 ora 15 min.
◆ Daca pui in bezea malai si zeama de lamaie, bezeaua capata o consistenta de caramel.
◆ Daca racesti bezeaua in cuptor, e mai putin probabil sa se crape.
◆ Daca totusi se crapa… nu-ti face griji. E la fel de delicioasa. Daca chiar arata rau, rupe-o bucati si serveste-o cu fructe si frisca.

Pont: Foloseste doar zahar tos daca vrei ca bezeaua sa fie alba. Zaharul brun va da o tenta si o aroma puternica de caramel.

Si acum, ca ai invatat sa faci o bezea perfecta, poti trece la ceva mai sofisticat: prajitura pavlova care se bazeaza tocmai pe aceasta componenta. Alege varianta de prajitura Pavlova care ti se pare mai ispititoare, dintre cele e mai jos:

Pavlova cu ciocolata si visine

Prajitura Pavlova cu fructe de padure

Prajitura Pavlova cu visine si lichior

Prajitura Pavlova tropicala

Text: IPC Media/Essentials
Foto: dreamstime, IPC Media/Essentials

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Alimente