(P) Cum decorezi camera copilului ca-n povești

Sursa foto: pixabay.com

Pentru copilul tău, camera sa reprezintă propriul colț de rai, locul în care se poate exprima și juca. Un copil își privește camera personală ca pe un loc sigur și călduros, în care nu poate fi atins de nimic rău din mediul extern. Mulți copii își petrec majoritatea timpului în camera lor jucându-se sau citind cărțile preferate.

În cazul copiilor mai mici, camera personală poate fi locul în care aceștia își desfășoară activitățile împreună cu părinții și petrec timp de calitate cu aceștia. Dacă această încăpere este atât de iubită de copilul nostru și atât de benefică pentru dezvoltarea lui personală, de ce să nu o amenajăm în cel mai frumos mod posibil? Avem câteva sfaturi pentru părinții care doresc să transforme o cameră banală într-un loc cu un ambient aparte.

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont este mobila. Aceasta trebuie aleasă în funcție de dimensiunile camerei și trebuie să fie poziționată în așa fel încât să nu încarce vizual camera copilului dumneavoastră. Este de preferat ca această cameră să conțină cel mult un pat, un șifonier și o masă pentru scris. Poate avea, de asemenea, un dulap pentru depozitarea jucăriilor și a cărților, însă această cameră nu trebuie încărcată cu prea multe obiecte de mobilier.

În primul rând, aglomerarea excesivă a camerei copilului poate fi periculoasă pentru acesta deoarece se poate răni. În al doilea rând, acest lucru poate cauza neplăceri pentru că dă senzația de sufocare, iar copilul ar putea fi predispus la irascibilitate.
Evitați să suspendați corpuri de mobilier deasupra patului copilului deoarece este nesigur și se pot produce accidente.

Sunt mai multe tipuri de mobilă copii pe piață, și trebuie să o alegeți pe cea mai potrivită personalității copilului, luând în considerare și timpul pe care cel mic îl petrece acolo. Este extrem de important să desfășurați activități împreună cu copilul și să nu îl lăsați ore în șir singur în camera sa, în măsura în care timpul vă permite acest lucru. El trebuie să știe în mod permanent că este iubit și supravegheat și că nu este exclus din activitățile dumneavoastră cotidiene.

Pentru a decora camera propriului copil ca în basme, culorile sunt și ele foarte importante. Trebuie să folosiți culori deschise care să inspire căldură și liniște precum bleu, oranj sau roz pal pentru că acestea dau o tușă personală camerei și o fac mult mai primitoare decât o cameră cu pereții văruiți în alb. Sunt de evitat culorile puternice precum roșu sau albastru-indigo deoarece, la fel ca aglomerarea mobilierului, pot produce irascibilitate copilului dumneavoastră și îl pot transforma într-un copil închis în sine.

După ce ați ales culoarea pereților și mobila, următorul pas este să alegeți decorațiunile. Acestea joacă un rol foarte important în crearea unui mediu plăcut pentru copii și, surpriză, trebuie alese în funcție de culorile camerei și de tipul de mobilă. În funcție de felul de a fi al copilului dumneavoastră, puteți opta pentru autocolante care înfățișează personaje din desenele animate preferate sau obiecte care să îi reprezinte hobby-urile.

Copiii iubesc ilustrațiile cu multe detalii și culori pentru că le găsesc captivante și le atrag atenția în mod special. De aceea este foarte important ca mobila pentru copii să nu fie extrem de încărcată, pentru a lăsa loc diverselor autocolante pline de culoare.

Un alt detaliu aparent minor, însă foarte important, este modul de aerisire a camerei. Aceasta trebuie aerisită în mod regulat pentru a păstra buna dispoziție a copilului. O cameră întunecată și neaerisită corespunzător creează o stare permanentă de agitație, iar copilul va fi mult mai nervos și mai irascibil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Home deco