Cum să cureți eficient filtrul de cafea? Ține cont de acest truc și vei scăpa rapid de bacterii

cum cureți filtrul de cafea

În ciuda aparențelor, filtrul de cafea ascunde o mulțime de bacterii, iar dacă îl folosești zilnic, riscul să te alegi cu o afecțiune serioasă este destul de mare. Din acest motiv, o curățare ca la carte a filtrului de cafea este mai mult decât necesară, iar simpla clătire cu apă a acestuia nu este suficientă.

Filtrul de cafea se numără printre cele mai periculoase obiecte din casa ta, iar dacă acest lucru ți se pare puțin ciudat, studiile cercetătorilor au arătat că acest obiect depozitează mai mulți viruși decât poți găsi în baie. Astfel, trebuie să te asiguri că îl cureți corect și că acesta nu îți pune sănătatea în pericol.

Cum să cureți eficient filtrul de cafea?

Întâi de toate trebuie să știi că recomandat este să speli fiecare componentă a filtrului de cafea  după fiecare utilizare. Făcând acest lucru reduci considerabil șansele ca bacteriile să se înmulțească și să intre în contact cu organismul tău, alterându-ți starea de sănătate, potrivit goodhousekeeping.com. Spală aceste componente cu apă și detergent de vase și lasă-le să se usuce. Dacă ele rămân ude, acestea oferă un mediu perfect bacteriilor pentru a se dezvolta, iar munca ta va fi în zadar.

Pentru că atunci când prepari cafeaua folosești apă, în timp, substanțele minerale din aceasta se pot depune pe suprafața filtrului de cafea, indiferent de cât de multă grijă acorzi curățării acestuia. Pentru a rezolva această problemă folosește o dată pe lună o soluție pe bază de oțet alb și apă. Adaugă soluția în filtrul de cafea, pornește aparatul și lasă soluția în interiorul acestuia timp de 15 minute. Clătește apoi cu apă curată, iar filtrul tău va fi gata de folosire.

Curățând componentele filtrului de cafea după fiecare utilizare și adăugând oțet o dată pe lună te asiguri că în interiorul aparatului nu există germeni care să îți pună sănătatea în pericol. În plus, atunci când există bacterii în interiorul filtrului de cafea, inclusiv gustul cafelei se schimbă, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se întâmplă atunci când adaugi sare în mașina de spălat? Acesta este trucul pe care orice femeie trebuie să îl cunoascăum cur

Cum poți prepara o soluție care să îți dezinfecteze toaleta

Vrei să reduci la jumătate timpul pe care îl pierzi spălând rufele? Ținte cont de aceste sfaturi

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse