Ce se întâmplă atunci când adaugi sare în mașina de spălat? Acesta este trucul pe care orice femeie trebuie să îl cunoască

Curățarea hainelor poate deveni o adevărată provocare pentru femei, mai ales atunci când petele sunt aproape imposibil de eliminat. Adăugând sare în mașina de spălat, imediat după ce ai pus rufele, poți rezolva o mulțime de probleme legate de curățarea acestora, fără prea multă bătaie de cap.

Dacă până acum foloseai sarea pentru a da un plus de gust preparatelor tale, de acum vei apela la ajutorul ei și pentru ca rufele tale să fie impecabile.

Ce se întâmplă atunci când adaugi sare în mașina de spălat?

1. Scapi de petele de ulei

Știm cu toții că petele de ulei ne pot distruge hainele preferate și că sunt foarte greu de eliminat. Dacă ai o bluză preferată, dar ai vărsat ulei pe ea, nu trebuie să îți faci griji. Aplică sare în locul unde ai pătat bluza și pune-o în mașina de spălat. Sarea va reuși să absoarbă grăsimea, iar bluza ta se va curăța mai repede decât ai putea crede.

2. Hainele își vor recăpăta culorile

Dacă îți plac hainele colorate, mai mult ca sigur știi cât de greu este să păstrezi acele culori vii o perioadă îndelungată de timp. Prin spălări repetate, culoarea începe ușor să se piardă, lucru care ne face să renunțăm la anumite haine preferate. Pentru a rezolva această problemă adaugă o jumătate de cană de sare în cuva mașinii de spălat, direct peste haine.

3. Elimină cu succes petele de cerneală

Ești mămică? Atunci cu siguranță hainele copiilor tăi sunt pline de cerneală, iar tu cauți soluții pentru a scăpa de acestea mult mai repede. Dacă vrei să cureți hainele în profunzime, presară sare pe suprafața petelor, după care lasă hainele la înmuiat în lapte timp de o noapte. Pune apoi hainele pătate în mașina de spălat și presară din nou 2 linguri de sare, iar petele vor dispărea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Fă aceste lucuri și vei atrage rapid iubirea și prosperitatea în casa ta

Cum îndepărtezi petele de iarbă de pe haine?

De ce nu e bine să îți usuci rufele în interiorul casei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse