Cum sa alegi rapid vinul potrivit

Nu trebuie sa fii expert ca sa afli ce vin se potriveste cu un anumit fel de mancare. Cu ajutorul tabelului de mai jos vei descoperi ce vinuri sunt pe gustul tau.

PREFERI…OPTEAZA PENTRU…SERVESTE CU…RECOMANDARI (PODGORII)
Cafea neagra, ceai neindulcit: vinuri rosii, aspreCabernet Sauvignon, Babeasca; aroma fina, gust placut, pronuntat, astringentcarne de vita, vanat, branzeturi de vaca

Nicoresti, Uricani, Cotesti, Odobesti, Panciu, Valea Calugareasca, Samburesti, Corcova (Mehedinti)

Cafea indulcita sau ceai: vinuri rosii, fructate, demiseciPinot Noir, Burgund; gust si buchet caracteristic, armoniospui, porc, fructe de mare, preparate asiatice, cu sosuri de rosiiMinis, Valea Calugareasca, sudul Dobrogei
Ceai cu lamaie: vinuri rosii acide, viguroase, seciMerlot; sec, aroma suava de flori si fructe de padurecarne rosie, pui, peste oceanic (ton, somon)Tohani, Samburesti, Odobesti, Murfatlar, Babadag, Valea Calugareasca, Cotesti, Uricani
Cafea cu frisca sau ceai de plante: vinuri albe sau vinuri rosii usoare, fermentate in butoiChardonnay, Tamaioasa, Grasa, Francusa; vinuri, fine, nuante florale si fructate (fan cosit, toporasi)carne alba, legumeMurfatlar, Medgidia, Cotnari
Suc de grepfrut: vinuri albe, seciSauvignon, Muscatel, Feteasca alba, Traminer, Riesling italian si Pinot Gris; vinuri fructate, buchetatesalate, legume, fructe de mare, branzeturi de capraBucium, Bohotin, Comana, Jidvei
Suc de portocale si zmeura: vinuri rosii, fructateBusuioaca, Cadarca, Feteasca Neagra; sec, pronuntat, consistentcarne rosie, vanat, branzeturiBohotin, Recas, Minis
Suc de portocale: vinuri albe acidulate, reconfortante, fructateAligote, Muscat Ottonel, Galbena de Odobesti, Grasa de Cotnari; licoros, buchetatcu orice in afara de carne rosie, dar mai ales cu mancaruri picante

Alba-Iulia, Tarnave, Murfatlar, Dealu-Mare, Cotesti, podgoriile din Banat

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente