Cum recunoşti şi tratezi infecţia urinară la copii

pisica

Iată cum să le recunoşti mai uşor, ca ştii cum să le tratezi mai repede. Nu ne place să vorbim despre astfel de probleme, dar ele exista, şi încă de la vârste foarte mici.

De regulă, apariţia infecţiei urinare este determinată de prezenţa unor bacterii intestinale în uretră, care încep să se înmulţească, cea mai frecventă fiind E.Coli, însă există şi alţi factori care o pot declanşa.

În cazul adulţilor, infecţia poate fi uşor depistată, dar ce te faci cu un copil care este prea mic să vorbească sau pur şi simplu nu vrea sa-ţi spună ce îl deranjează?

E simplu: trebuie să faci muncă de detectiv şi să descoperi pe cont propriu de ce nu se simte bine, ce simptome are şi să-l duci la medic. Când au infecţii urinare, copiii foarte mici nu sunt într-o dispoziţie foarte bună, prin urmare nici un apetit crescut, iar unii dintre ei fac şi febra.

Pe masura ce cresc, simptomele se transformă. Unii vor avea o senzaţie de usturime atunci când urinează şi vor simţi nevoia să meargă des la toaletă, pe când în cazul altora, simptomele se manifestă prin varsaturi.

copilCa o regulă generală, este indicat ca în fiecare zi să consume o cantitate suficientă de apă, evitând sucurile acidulate, şi învăţându-i că nu trebuie să se abţină prea mult atunci când trebuie să meargă la toaletă.

Vizita la medic este foarte importantă

Înainte de orice decizie, este esenţial să mergi cu copilul la o consultaţie de specialitate, la medicul de familie sau pediatru, pentru că aici se vor stabili exact cauzele care au dus la apariţia infecţiei urinare.

Doar medicul va pune diagnosticul corect în urma consultaţiei şi a unui set de analize specifice.

Cum se tratează?

În general, infecţiile urinare la copii dureaza în medie şapte zile şi, doar la recomandarea medicului, se tratează cu antibiotice, la care poţi adăuga suplimente alimentare create din ingrediente

care să ofere o protecţie naturală a tractului urinar. Important este să nu amâni aplicarea tratamentului, altfel, ca şi în cazul adulţilor, lucrurile se pot complica.

De asemenea, evita situaţiile care ar putea duce la reapariţia unei infecţii urinare .

Cea mai bună este prevenţia

Învaţă-i, de mici, cum trebuie să se îngrijească şi ghidează-i cât poţi de mult.

La cumpărături

Când esti la shopping pentru hainele celor mici, evită-le pe cele strâmte şi alege materiale de calitate pentru lenjeria intimă.

Baia de seară

Este distractiv să faci baie într-o cadă plină cu spumă care sare în toate părţile, însa nu şi când foloseşti un produs spumant cu ingredient care pot irita mucoasa din jurul uretrei.

În joacă

Profită de timpul petrecut împreună pentru a le povesti şi a-i învaţa cum şi cât este de important igiena intimă, indiferent de vârstă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului