Cum ar fi bine să răspunzi la banalul mulţumesc

Cuvinte

În cei şapte ani de acasă înveţi de la părinţi regulile de bună purtare. Înveţi să spui următoarele formule de politeţe: “Mulţumesc!”, “Te rog”, “Iartă-mă”, “Pardon” etc. Însă nimeni nu ne învaţă cum să şi răspundem la ele.

Conform fiimplinit.ro, există o explicaţie din punct de vedere energetic. Adică este vorba despre ce energie transmiţi când răspunzi la “Mulţumesc!”

Citeşte şi Depinde de fiecare dacă vrea să fie albină sau muscă…' Interviu cu părintele Hrisostom Filipescu (partea I)

Răspunsuri automate la mulţumesc

  • cu plăcere
  • nu ai pentru ce
  • pentru nimic
  • cu drag
  • și eu îți mulțumesc!
  • nici una din variantele de mai sus

Cum e indicat să răspunzi la mulţumesc, pentru a crea o legătură energetică pozitivă

Se pare că modul în care răspunde o persoană la mulţumesc nu este catalogat drept corect sau greşit, ci reprezintă o alegere. Însă tu poţi fi cel care creează o anumită direcţie energiei primite de la interlocutor. După cum ştii cuvintele sunt energie. Prin ele noi creăm legături armonioase sau distrugem. Conform Bibliei, La început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul.

Oamenii de fiecare dată când comunică emit energie înspre cei cu care vorbesc. Aşadar fiecare mulţumesc pe care îl “primeşti” are o anumită energie, la fel este şi răspunsul pe care-l emiţi. În funcţie de răspunsul pe care-l dai ca feedback poţi crea următoarele situaţii în ceea ce priveşte energia:

  • o blochezi
  • o accepți
  • o accepți și o reflectezi

Explicarea fiecărei situaţii în parte:

 – Blocarea energiei primite 

Pentru că acest cuvântMulțumesc!' are o vibraţie înaltă, dacă vei răspunde, nu ai pentru ce ori pentru nimic nu vei face decât să stopezi energia, şă o blochezi cu un răspuns sec. Nu ţi-ai dori mai degrabă să clădeşti decât să dărâmi?

Ar trebui să primeşti cu bucurie oricare energie benefică pentru tine ca energie superioară.

– Acceptarea energiei primite

Dacă vei răspunde la „Mulțumesc!' sub această formă – cu drag sau cu plăcere – este ca o acceptare, adică te deschizi pentru a primi energia interlocutorului. Spre deosebire de cazul anterior, chiar este un progres. O atitudine deschisă, pozitivă.

Acceptarea energiei şi închiderea buclei

Ei bine dacă ai ales să răspunzi cu „și eu îți mulțumesc!' va avea loc procesul de închidere a buclei. Pur şi simplu ai răspuns la iubire cu iubire, cercul s-a închis perfect. Prin acest răspuns nu ai făcut decât să înmulţeşti energia vibraţională.

Citeşte şi 5 mari mituri psihologice desfiinţate

Sursa foto: 123rf.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie