Cum prepari siropul de cătină, băutura care ține la distanță bolile

Cum prepari siropul de cătină

Atenția noastră se îndreaptă în această perioadă câte fructele și legume ce au proprietatea de a ne întări sistemul imunitar și asta pentru că vremea schimbătoare și trecerea treptată către sezonul rece ne pot îmbolnăvi.

Infecțiile pulmonare, gripa sau răcelile puternice ne pot afecta în această perioadă, mai ales dacă nu ne protejăm. Organismul este foarte sensibil la început de toamnă și este nevoie să îi oferim exact acele ingrediente de care are nevoie pentru a fi rezistent în fața microbilor. O băutură naturală și care are efecte miraculoase asupra organismului nostru este siropul de cătină.

Cum prepari siropul de cătină?

Când ni se spune să consumăm mai mult vitamina C, cu toții mergem la piață și cumpărăm cantități impresionante de citrice. Ei bine, puțini știu că fructele de cătină conțin de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele și că sunt recomandate în perioadele cu temperaturi scăzute.

Pentru a te bucura pe deplin de efectele lor, nu este nevoie să le consumi în stare naturală, ci este suficient să prepari un sirop delicios, pe care să îl consumi cât mai des.

Siropul de cătină se obține mai simplu decât îți imaginezi și este foarte sănătos pentru organism. Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să procedezi pentru a obține această băutură naturală.

Ingrediente:

  • 1 kg fructe de cătină
  • 1 kg de zahăr sau 1/2 kg de miere de albine
  • 1 pliculeț sare de lămâie
  • 2 aspirine pisate
  • apă

Mod de preparare:

Spală cu atenție cătina și elimină codițele mici de pe suprafața acesteia. După ce ai înlăturat toate impuritățile, adaugă fructele de cătină în blender și mixează-le timp de câteva minute, potrivit sihastriaputnei.ro. Strecoară amestecul obținut folosind un tifon și păstrează de-o parte siropul pe care l-ai obținut. Resturile rămase în urma strecurării se clătesc cu apă fiartă și răcită, după care se strecoară din nou.

La 1 litru de sirop, adaugă cele 2 aspirine pisate și sarea de lămâie, după care lasă amestecul la macerat timp de 24 de ore.

După ce au trecut cele 24 de ore, adaugă zahărul sau mierea în sirop și amestecă cu atenție, până se omogenizează.

Siropul obținut poate fi folosit pentru a-ți întări sistemul imunitar și este recomandat ca în fiecare dimineață, pe stomacul gol, să iei o linguriță din acest amestec. Chiar dacă este natural, nu păstra siropul mai mult de 2 ani și asta pentru că după această perioadă, el își poate pierde proprietățile.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Trei terapii naturale pentru cei mici

Cum să scapi de constipație în câteva ore cu ajutorul prunelor. Este cel mai rapid și eficient remediu natural

Băutura naturală care te ajută să slăbești 5 kilograme, fără dietă

 

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse