Trei terapii naturale pentru cei mici

Tusea micuțului tău merge adesea mână în mână cu răcelile de toamnă și persistă încă multă vreme după ce guturaiul a trecut. Poate fi o tuse uscată declanșată de infecțiile din nas, sinusuri, ureche sau gât sau ar putea fi o tuse umedă, declanșată de o alergie.

Încearcă: o jumătate de pahar cu apă caldă amestecată cu sucul de la jumătate de lămâie sau o infuzie de cimbru. Amestecă 25 g de frunze de cimbru uscate într-o ceașcă de apă fiartă, lasă vasul acoperit până se răcește și amestecă cu jumătate de lingură de miere pentru ca cel mic să o accepte mai ușor.

Paraziți în păr?

Pare o treabă rușinoasă dar se întâmplă, mai cu seamă dacă micuțul merge în colectivitate: infestarea cu paraziți în cap. Păduchii sunt mici insecte parazite, de culoarea pielii care se hrănesc cu sânge din scalp și se înmulțesc depunând ouăle la baza firelor de păr.

Încearcă: Șamponul de copii „îmbogățit' cu 10-12 picături de arbore de ceai la un flacon, ține paraziții departe. Poți folosi și foehnul: suflă părul cu aer cald timp de cinci minute pe zi, căci căldura ucide păduchii adulți și ouăle lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Terapii alternative