Trei terapii naturale pentru cei mici

Adio, dureri de urechi

De acest lucru supărător se plâng frecvent copiii, mai ales cei sub vârsta de cinci ani, și durerea se apare atunci când bacteriile, virușii sau unele tipuri de ciuperci determină umflarea și iritarea superficială a conductului auditiv extern.

Încearcă: un remediu simplu, un flacon de plastic sau o pungă cu apă caldă (niciodată fierbinte!) înfășurată într-un prosop și ținută pe zona dureroasă va calma rapid durerea.

Naturist: alege din farmaciile naturiste o formulă bio, o tinctură pe bază de plante, care să includă și Echinacea, căci aceasta dă rezultate excelente în tratarea infecțiilor urechii la copiii de peste doi ani.

Lămâia, anti-tuse


Tusea micuțului tău merge adesea mână în mână cu răcelile de toamnă și persistă încă multă vreme după ce guturaiul a trecut. Poate fi o tuse uscată declanșată de infecțiile din nas, sinusuri, ureche sau gât sau ar putea fi o tuse umedă, declanșată de o alergie.

Încearcă: o jumătate de pahar cu apă caldă amestecată cu sucul de la jumătate de lămâie sau o infuzie de cimbru. Amestecă 25 g de frunze de cimbru uscate într-o ceașcă de apă fiartă, lasă vasul acoperit până se răcește și amestecă cu jumătate de lingură de miere pentru ca cel mic să o accepte mai ușor.

Paraziți în păr?

Pare o treabă rușinoasă dar se întâmplă, mai cu seamă dacă micuțul merge în colectivitate: infestarea cu paraziți în cap. Păduchii sunt mici insecte parazite, de culoarea pielii care se hrănesc cu sânge din scalp și se înmulțesc depunând ouăle la baza firelor de păr.

Încearcă: Șamponul de copii „îmbogățit' cu 10-12 picături de arbore de ceai la un flacon, ține paraziții departe. Poți folosi și foehnul: suflă părul cu aer cald timp de cinci minute pe zi, căci căldura ucide păduchii adulți și ouăle lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Terapii alternative