Cum poți scăpa de mirosul neplăcut din dulapuri? Așa îți poți confecționa singură odorizantele care să rezolve această problemă

Cum să îți confecṭionezi singură odorizante ecologice pentru dulapuri

Mirosul închis din dulapuri este primul lucru la care te gȃndeşti de fiecare dată cȃnd ȋṭi ȋmpachetezi hainele. Zadarnic ȋncerci să le aeriseşti des pentru că mirosul acela de lemn se impregnează ȋn ṭesături. Pentru a rezolva această problemă îți poți confecționa singură odorizante ecologice.

Probabil că ai cumpărat des odorizante speciale pentru dulapuri, sub diversele forme. Problema este că deși elimină mirosurile neplăcute, acestea nu sunt cea mai inspirată alegere atunci când vine vorba despre sănătatea ta și a celor dragi.

Dacă îți dorești să deschizi dulapul şi hainele tale să aibă un miros special, aromat şi natural, atunci poți alege să îți confecționezi în casă propriile odorizante.

Cum să îți confecṭionezi singură odorizante ecologice pentru dulapuri?

1. Prima variantă ar fi ca, atunci cȃnd săpunurile solide se consumă, să păstrezi bucăṭile mici pe care de obicei le arunci. Strȃnge mai multe și usucă-le la soare, pe o coală de hȃrtie. Cȃnd ai o cantitate suficientă poṭi să le tai în bucăți mai mici cu ajutorul unui cuṭit. Amestecă săpunul cu bucăṭi de lămȃie sau de portocală tăiate cuburi şi uscate ȋn acelaşi mod. Pregăteşte un săculeṭ din bumbac, apoi umple-l cu săpunul şi fructele amestecate. Leagă apoi săculeṭul cu un şnur şi odorizantul este gata. Hainele vor mirosi a proaspăt, iar tu vei fi liniştită ştiind exact ce conṭine odorizantul tău.

2. O altă variantă pentru a confecṭiona odorizante pentru rufele din dulap este să pregăteşti cȃteva nuci peste care picuri esenṭă de vanilie. Nucile parfumate pot fi amestecate cu coji rase de lămȃie, portocală sau bucăṭi de măr uscate, petale de trandafiri, lavandă, batoane de scorṭişoară, batoane de vanilie, mentă. Se umplu săculeṭii din bumbac, apoi se leagă cu un şnur şi se pun ȋn dulapuri. Ai avantajul că poṭi alege singură aromele. De asemenea, poṭi descoperi singură noi mirosuri naturale şi poṭi adăuga ȋn săculeṭi ceea ce ȋṭi place mai mult.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Planta pe care trebuie să o ai și tu în casă! Te va scăpa de multe neplăceri

Cum să faci o baie detoxifiantă? Îți va schimba starea de spirit, iar pielea ta va fi mult mai sănătoasă

Cum să îți recuperezi forțele după o zi grea de muncă? Iată cea mai eficientă tehnică de relaxare și de limpezire a gândurilor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse