De ce este cititul un antrenament eficient pentru creier?

Ȋncă de la apariţia primelor cărţi tipărite, cititul a pătruns ȋn viaţa oamenilor și a devenit un hobby pentru foarte mulţi. Atunci cȃnd citim evadăm din lumea reală și ajungem ȋntr-o lume ideală, acolo unde totul este posibil. A citi o carte este cu siguranţă plăcut, relaxant, dar mai presus de toate este un antrenament eficient pentru creier, la orice vȃrstă.

Poate că ȋn ultimul timp cărţile nu mai sunt atȃt de căutate ca altădată, mai ales că avem la dispoziţie internetul și putem găsi tot ce vrem cu un singur click. Cu toate acestea, există câteva avantaje ale cititului care merită să fie luate în calcul.

De ce este cititul un antrenament eficient pentru creier?

1. Ȋmbunătăţește vocabularul

Cu fiecare carte citită vocabularul se dezvoltă, cuprinde mai multe cuvinte, sensul unor cuvinte se clarifică. Pentru cei care vor să cunoască anumiţi termeni sunt recomandate cărţi cu texte mai dificile' pentru a descoperi semnificaţia cuvintelor noi și a ȋnvăţa să le utilizeze ȋn propoziţii, ȋn funcţie de context.

2. Antrenează creierul

Citind ajutăm acest organ să ȋși realizeze funcţiile ȋntr-o manieră ideală. Folosind cuvinte noi, atunci cȃnd le citim, creierul consideră că este un exerciţiu. Pentru a avea și rezultate pe măsură este necesar ca activitatea de a citi să fie constantă.

3. Ne ajută să visăm frumos

Atunci cȃnd citim ȋnainte de culcare și intrăm ȋntr-o lume de poveste, vom avea și vise frumoase, vom dormi profund, iar somnul va fi odihnitor.

4. Scade riscul de producere a bolii Alzheimer

Cititul stimulează activitatea cerebrală și ne ajută să prevenim o serie de afecţiuni neurodegenerative, ȋntre care și Boala Alzheimer. Studiile demonstrează că cititul, completarea integramelor, rebusurilor, sudoku pot preveni pierderile de memorie și pot ȋmbunătăţi concentrarea.

5. Găsim teme de conversaţie

Atunci cȃnd citim suntem la curent cu ce mai apare nou ȋn materie de cărţi sau reviste. Astfel vom putea găsi ȋntotdeauna un subiect de discuţie atunci cȃnd ne aflăm ȋntr-un grup sau la serviciu și ne va fi mai ușor să ne adaptăm mediului social.

6. Reduce stresul

Fiind o activitate relaxantă, cititul reduce nivelul de stres din organism dacă este practicat constant. De asemenea, ne ajută să ne dezvoltăm, să ȋnvăţăm lucruri noi, să ne maturizăm.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Obiceiurile oamenilor care îmbătrânesc frumos

Cum să alegi medicul care ți se potrivește?

Ai tendința de a ridica tonul în discuțiile cu cei din jur? Uite cum poți scăpa de acest obicei deranjant

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse