Planta pe care trebuie să o ai și tu în casă! Te va scăpa de multe neplăceri

Florile şi plantele ornamentale au devenit aproape nelipsite din orice casă. Fie că vorbim de un mic cactus ori de un ficus mare cȃt un copac, aspectul pe care plantele ȋl dau ȋncăperilor este unul natural. În funcṭie de preferinṭe şi buget, pot fi chiar plante de lux ori simple muşcate. Planta pe care trebuie să o ai și tu în casă nu doar că are un design aparte, dar te va scăpa de o mulțime de neplăceri.

Plantele ornamentale au rolul de a curăṭa aerul din camere, produc oxigenul necesar funcṭionării optime a creierului şi tuturor celulelor. Dacă le alegeṭi doar pentru decor nu trebuie să vă gȃndiṭi decȃt la aspectul plantelor. Dacă ȋnsă căutaṭi o plantă cu efect terapeutic, este bine să ştiṭi că există una care nu ar trebui să lipsească din nicio casă: aloe vera.

Planta pe care trebuie să o ai și tu în casă!

Aloe vera este o plantă medicinală utilizată de multe mii de ani în medicina tradiṭională. Este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra pielii, de aceea a fost introdusă ȋn compoziṭia cremelor şi soluṭiilor de curăṭare a tenului. Există şi şampoane cu aloe vera, dar şi sucuri naturale ce pot fi consumate de către cei care iubesc gustul acestei plante.

De ce este bine să avem ȋn casă aloe vera?

În primul rȃnd este foarte uşor de ȋntreṭinut. Are nevoie de lumina şi căldură. Se poate uda la cȃteva zile pentru că frunzele sale lungi şi subṭiri sunt foarte rezistente. Pe margine frunzele au nişte ṭepi care pot fi ȋndepărtaṭi uşor. În interiorul frunzelor se găseşte sucul de aloe vera, ce are proprietăṭi antiinflamatorii şi antibacteriene.

Sucul de aloe vera proaspăt poate fi folosit pentru:

– Acnee. Se ȋntinde bine pe faṭă ȋn fiecare seară, se lasă să acṭioneze 10 minute, apoi se clăteşte faṭa cu apă caldă şi se aplică o cremă hidratantă.

– Cicatrici. După operaṭii sau arsuri se poate folosi cu succes sucul prospăt stors din frunze de aloe vera. În cȃteva săptămȃni semnele vor dispărea, iar pielea va fi mult mai luminoasă.

– Ulcere bucale (afte). Sunt studii care demonstrează că aplicȃnd sucul de aloe vera pe ulcerele bucale, aceastea nu doar că se vor vindeca ma repede decȃt ȋn mod normal (7-10 zile), dar durerea asociată acestor afte se va diminua.

– Reduce nivelul zahărului din sȃnge. Dacă este băut, sucul de aloe vera reduce nivelul zahărului din sȃnge la persoanele diabetice. De asemenea, creşte rezistenṭa la insulină şi ajută la controlul glicemiei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Fructul care stimulează metabolismul și te scapă de kilogramele în plus

5 reguli pe care le respecți, dar care te împiedică să slăbești. Unde greșești?

Ai tendința de a ridica tonul în discuțiile cu cei din jur? Uite cum poți scăpa de acest obicei deranjant

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse