Cum poți curăța tava cuptorului în doar câteva minute? Cu doar două ingrediente scapi rapid de petele de grăsime arsă

Tava cuptorului este un adevărat coșmar pentru majoritatea gospodinelor și dacă nu este spălată imediat după utilizare, grăsimea arsă și întărită este aproape imposibil de eliminat. Cu toate acestea, există un truc eficient care curăță tava cuptorului în doar câteva minute.

Probabil că te-ai confruntat și tu cu acea situație neplăcută în care tava cuptorului aproape că și-a pierdut culoarea inițială, aceasta fiind acoperită de un strat gros de grăsime. Dacă primul instinct este să o arunci și să cumperi una nouă, trebuie să știi că poți rezolva această problemă rapid și fără să fie nevoie să dai sume mari de bani pe produsele de curățare.

Cum poți curăța tava cuptorului în doar câteva minute?

Dacă ai tot evitat să cureți tava cuptorului de teamă că acest lucru ar putea să îți ocupe aproape toată ziua, un truc rapid te va ajuta să elimini petele de grăsime arsă. Ai nevoie doar de apă oxigenată și bicarbonat de sodiu.

Pune cele două ingrediente într-un recipient cu pulverizator și amestecă bine. După ce ai făcut acest lucru, pulverizează soluția în toate zonele în care există pete de grăsime arsă, după care împrăștie încă un strat de bicarbonat. Lasă soluția să acționeze timp de 2 ore, după care curăță tava cu o lavetă și cu apă caldă. Făcând acest lucru, petele de grăsime dispar rapid, fără să fie nevoie să freci tava cuptorului ore în șir sau să o deteriorezi folosind un burete abraziv. În plus, această soluție este eficientă și împotriva ruginei, asta dacă ai o tavă mai veche și pe care nu ai mai folosit-o de foarte mult timp.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Culorile anului 2018 în design interior. Cum să îți zugrăvești casa dacă vrei să respecți tendințele?

Motivul pentru care oglinzile din casă trebuie să fie mereu curate. Uite cât de mult te poate influența acest lucru

Trucul care îți transformă complet canapeaua din piele. Va arăta ca nouă în mai puțin de 5 minute

Citește și: Cum se curata parchetul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Home deco