Cum poate fi redus riscul de deces la femeile diagnosticate cu cancer de sân?

Cancerul de sân este pe lista bolilor cu care se confruntă tot mai multe femei și pornind de la acest lucru, specialiștii au încercat să determine cum poate fi redus riscul de deces la femeile diagnosticate cu cancer de sân. 

Cum poate fi redus riscul de deces la femeile diagnosticate cu cancer de sân?

Pe lângă tratamentul recomandat de medicul oncolog, specialiștii au ajuns la concluzia că un rol important în îmbunătățirea stării de sănătate îl are și alimentația. Studiile arată că un regim alimentar corespunzător poate reduce riscul de deces în cazul femeilor diagnosticate cu cancer de sân.

Studiul realizat de cercetători s-a întins pe o perioadă de 20 de ani, timp în care oamenii de știință au analizat aproximativ 50,000 de femei. Jumătate dintre acestea au fost rugate să reducă aportul de grăsimi cu aproximativ 20% și să consume o porție suplimentară de fructe, legume și cereale. Celelalte femei implicate în studiu nu au făcut nicio schimbare în regimul lor alimentar.

Rezultatele studiului au arătat că femeile care și-au schimbat regimul alimentar au avut șanse mai mici să își piardă viața din cauza cancerului de sân. Cu toate că poate crește calitatea vieții în rândul femeilor diagnosticate cu cancer de sân, dieta bogată în fructe, legume și cereale integrale nu poate preveni apariția acestui timp de cancer, acesta fiind scopul principal al studiului.

“Dieta echilibrată pe care am creat-o pune accentul pe moderație și după aproape 20 de ani în care a fost urmată, aceasta încă are beneficii pentru sănătate.”, a spus Dr Rowan Chlebowski,  de la The Los Angeles Biomedical Research Institute, potrivit dailymail.co.uk.

Specialiștii spun că studiul ar trebui luat în serios, reducerea grăsimilor din alimentație și adoptarea unui stil de viață sănătos putând să reducă în mod semnificativ riscul de deces în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Meseria care îți poate pune viața în pericol. Cei care lucrează în acest domeniu au șanse mari să dezvolte diferite tipuri de cancer

Depistat în stadii incipiente, cancerul ovarian are o rată de supraviețuire de până la 93%

Ce este PET-CT și cum ajută această tehnologie în cazul unui diagnostic de cancer

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului