(P) Vrei sa stii mai multe despre un tratament cu implant dentar? Iata cateva aspecte importante!

(P) Vrei sa stii mai multe despre un tratament cu implant dentar? Iata cateva aspecte importante!

Cu toate ca solutia oferita de un implant dentar este cea mai viabila in prezent, multe persoane pot amana un astfel de tratament, din diverse motive, precum frica de stomatolog sau senzatia ca o astfel de experienta este foarte dureroasa. Din fericire, un implant dentar este solutia optima pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti, fiind cea mai buna rezolvare chiar si in cazurile de atrofie osoasa, cand se pierde volum la nivelul maxilarului sau al mandibulei.

Prin urmare, pacientii care se confrunta cu o dantura incompleta nu au de ce sa se ingrijoreze, deoarece un tratament cu un implant dentar modern si de calitate este cea mai buna cale de urmat, atat din considerente de functionalitate, cat si estetice. Din acest motiv, pentru a beneficia de cea mai sigura metoda de recuperare a integritatii dentare, solutia cea mai buna o reprezinta tehnologia de ultima generatie din domeniul implantologiei.

Astfel, inainte de a recurge la un implant dentar, este important sa te informezi cu privire la schimbarile ce vor avea loc odata ce operatiunea si tratamentul au luat sfarsit. De aceea, iti prezentam toate detaliile necesare, pentru a avea incredere deplina intr-un astfel de tratament stomatologic, care deja a schimbat milioane de vieti!

Pentru inceput, trebuie sa stii ca interventia de plasare a unui implant dentar este mult mai putin invaziva si mult mai putin dureroasa decat metodele clasice, dar invechite. De exemplu, una dintre aceste solutii clasice, puntile dentare, presupune “sacrificarea” a doi dinti adiacenti, pe cand implantul urmeaza principiile naturale de functionalitate a danturii, iar interventia se desfasoara rapid si fara durere. Desigur, exista un disconfort in prima sau a doua zi dupa interventie, insa cei care asculta recomandarile medicilor dentisti vor avea parte de o recuperare rapida si lipsita de durere.

Un alt avantaj major este durata de viata a unui implant dentar. Acesta poate depasi durata dintilor naturali, avand o garantie de 25 de ani.

Drept urmare, cei care fac apel la un tratament cu implant dentar vor beneficia de un confort sporit si de senzatia unui dinte perfect natural. Ce se intampla insa in timpul interventiei? Dupa curatarea zonei, se va fixa o radacina artificiala (de regula din titan) in osul mandibulei sau al maxilarului, dupa caz. Dupa acest pas, se adauga elementul de legatura, reprezentat de un bont protetic, peste care se monteaza coroana dentara, din ceramica de calitate. Aceasta coroana este rezistenta si durabila, iar, la finalul tratamentului, implantul dentar se va apropia foarte mult de aspectul, dar si de functionalitatea unui dinte natural.

Cu toate acestea, exista si situatii in care un implant dentar nu poate fi montat direct, din lipsa de material osos. Astfel, serviciile clinicilor de implantologie cu experienta in domeniu ofera si proceduri de aditie osoasa sau sinus lifting, pentru ca si cele mai complicate cazuri sa aiba parte de o rezolvare propice.

De asemenea, este important sa facem apel cat mai curand la acest tip de tratament, din cauza fenomenului de migrare naturala a dintilor. Astfel, cei care doresc sa beneficieze de un tratament cu implant dentar la cele mai inalte standarde isi pot face o programare la clinica stomatologica Dental Excellence, care gaseste intotdeauna cea mai buna rezolvare, indiferent de caz! Apeleaza acum la serviciile profesioniste ale acestei clinici si vei avea parte de cel mai bun tratament cu implant dentar, oferit de specialistii cu experienta in domeniu!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial