Meseria care îți poate pune viața în pericol. Cei care lucrează în acest domeniu au șanse mari să dezvolte diferite tipuri de cancer

Anumite meserii se pot dovedi mai periculoase decât altele, chiar dacă la prima vedere nu par. Există o anumită meserie care le poate pune viața în pericol celor care o practică, aceștia având șanse mari să dezvolte diferite tipuri de cancer.

Dacă primul gând care îți vine în minte atunci când te gândești la meserii periculoase este cea de pompier, polițist sau soldat, te va surprinde cu siguranță să afli că persoanele care se ocupă ca unghiile femeilor să arate impecabil își pun în fiecare zi sănătatea în pericol.

Meseria care îți poate pune viața în pericol

Tehnicienii de unghii sunt foarte căutați în ultima perioadă, ceea ce înseamnă că această meserie a devenit tot mai des practicată. Deși nu pare să pună sănătatea în pericol, oamenii de știință au descoperit că, în realitate, cei care lucrează în acest domeniu au de 100 de ori mai multe șanse să dezvolte diferite tipuri de cancer. Acest lucru se întâmplă pentru că tehnicienii de unghii intră zilnic în contact cu substanțe chimice care pot duce la apariția cancerului.

Printre formele de cancer care pot să apară se numără carcinomul celular scuamos, cancerul pulmonar, esofagian, limfomul Hodgkin și leucemia. Specialiștii au analizat aerul din saloanele de manichiură și au descoperit că acesta conține  formaldehidă și alți compuși toxici, iar concentrațiile au depășit nivelul de siguranță, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de știință atenționează că expunerea prelungită la aceste substanțe poate crește riscul de a dezvolta cancer, efectele negative fiind similare cu cele care pot să apară în cazul persoanelor care lucrează în rafinării sau în medii toxice.

Studiul a fost realizat la Universitatea din Colorado și a fost condus de dr. Lupita Montoya. Aceasta a luat decizia de a studia aerul din aceste spații după ce a făcut o vizită la un astfel de salon și a fost deranjată de mirosul înțepător din interiorul acestuia. Pentru a evita consecințele negative, această meserie ar trebui practicată într-un spațiu mare, foarte bine ventilat, riscurile fiind reduse foarte mult într-o astfel de situație.

În timpul studiului, tehincienii de unghii au fost întrebați dacă s-au confruntat cu simptome neplăcute, iar dintre aceștia, 70% s-au plâns de dureri de cap, iritații oculare sau probleme dermatologice.

Dacă cei care practică această meserie o lungă perioadă de timp se pot alege cu probleme serioase de sănătate, specialiștii spun că acest lucru nu este valabil și în ceea ce îi privește pe clienții acestor saloane. Excepție făcând doar persoanele care au alergii sau suferă de astm.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să treci mai ușor peste o noapte nedormită? Uite ce trebuie să faci pentru ca organismul să nu aibă de suferit

Depistat în stadii incipiente, cancerul ovarian are o rată de supraviețuire de până la 93%

Ce este PET-CT și cum ajută această tehnologie în cazul unui diagnostic de cancer

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din #NUcancerului