Cum ne menținem ficatul sănătos? Dr. Octav Ginghină: „Există anumite substanțe”


Florentina Mușat, redactor-șef revista Avantaje, l-a avut luni, 13 aprilie, alături pe Conf. Univ. Dr. Octav Ginghină, chirurg oncolog, ultraspecializat în chirurgia hepato-bilio-pancreatică, pentru a vorbi despre situația pacienților care suferă de cancer în perioada pandemiei de coronavirus.

Cum ne menținem ficatul sănătos? Dr. Octav Ginghină: „Există anumite substanțe”

Pe parcursul materialului, atingând direct domeniul medical în care activează, medicul a spus ce putem face pentru a ne menține ficatul sănătos:

„Există anumite substanțe, colechinetice, care duc la mobilizarea bilei din ficat și atunci pacienții care au, să zicem, o veziculă biliară mai leneșă sau au astfel de probleme, sunt ajutate, spre exemplu, de cafea.

Cafeaua este și un foarte bun antioxidant. Toți pacienții mei știu că, după operație, marii majorități de pacienți îi recomand (cu excepția celor care au contraindicații medicale sau care n-au băut niciodată) cafeaua. (…)

Din păcate, nu există o substanță sau ceva ce poate duce la curățarea ficatului, ca să zic așa. Nu există ceva absolut.

Somnul este una dintre chei. Am văzut foarte des în activitatea mea oameni tineri care au o încărcare grăsoasă a ficatului (…) fără să fie consumatori de alcool, fără să facă excese alimentare sau de vreun alt fel, dar care din păcate nu dorm noaptea.

Fie din cauza serviciului, fie din alte motive. Unul dintre momentele în care ficatul nostru se curăță, dacă vă place acest termen pentru că mie nu îmi place, este atunci când dormim”.

Citește și:

Dr. Octav Ginghină spune de ce imunizarea în masă nu este o soluție în tratarea coronavirusului

EXCLUSIV AVANTAJE: Ce este telemedicina și de ce este recomandată în perioada pandemiei de coronavirus?

EXCLUSIV AVANTAJE: Dr. Octav Ginghină spune ce se întâmplă cu pacienții oncologici în timpul pandemiei de coronavirus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate