Dr. Octav Ginghină spune de ce imunizarea în masă nu este o soluție în tratarea coronavirusului

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Florentina Mușat, redactor-șef revista Avantaje, l-a avut luni, 13 aprilie, alături pe Conf. Univ. Dr. Octav Ginghină, chirurg oncolog, ultraspecializat în chirurgia hepato-bilio-pancreatică, pentru a vorbi despre situația pacienților care suferă de cancer în perioada epidemiei de coronavirus.

Dr. Octav Ginghină spune de ce imunizarea în masă nu este o soluție în tratarea coronavirusului

Tototdată, întrebat ce părere are despre imunizarea în masă, medicul a răspuns: „Imunizarea în masă merge cu niște riscuri foarte mari.

S-a observat din situația imunizării în masă nedorite, cea care s-a întâmplat pur și simplu în sisteme de sănătate foarte bine puse la punct, cum sunt sistemele spaniol și italian.

Planul acesta de imunizare în masă vine cu un număr mare de pacienți. Practic, un procent mare de pacienți va face forme severe.

Acești pacienți vor veni la spital și vor bloca Terapiile Intensive, vor bloca secțiile și se poate ajunge la situații de a hotărî cine primește un ventilator și cine nu.

(…)

De la o zi la alta aflăm lucruri noi despre acest virus. Acum există o teorie că s-ar lega de eritrocite, de globulele roșii, și că în felul ăsta ar duce la această hipoxie (scădere a cantității de oxigen din țesuturi). Sunt zeci de teorii, zeci de lucruri care încă nu se cunosc despre acest virus”.

COVID-19

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Până la momentul redactării acestui material, 1,929,995 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 119,789 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 6,633 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 914 s-au vindecat, iar 331 au decedat.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE: Ce este telemedicina și de ce este recomandată în perioada pandemiei de coronavirus?

EXCLUSIV AVANTAJE: Dr. Octav Ginghină spune ce se întâmplă cu pacienții oncologici în timpul pandemiei de coronavirus

EXCLUSIV AVANTAJE: Tratamentul profilactic pentru coronavirus recomandat pentru copii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate