Cum ne afectează frica organismul? Uite de ce ne ține departe de succes

Frica este un sentiment perfect normal, iar în momentul în care apare, la nivelul organismului se produc o mulțime de schimbări. Specialiștii sunt de părere că prima zonă din corp afectată este cea a glandelor suprarenale, iar acestea, la rândul lor, declanșează hormonii stresului. 

Cum ne afectează frica organismul? Uite de ce ne ține departe de succes

Frica, îngrijorarea, neîncrederea în oameni sau negativitatea pot afecta organismul și chiar pot sta în calea succesului. Psihologul Laura Maria Cojocaru este de părere că toate acestea pot duce la incapacitatea de a face planuri și de a rezolva probleme, iar, pe termen lung, pot apărea depresiile clinice, problemele de memorie pe termen scurt, dar și dispariția voinței, ambiției, motivației.

Dacă din punct de vedere mental frica poate fi cel mai mare dușman al succesului, aceasta poate avea un impact negativ și asupra corpului. Astfel, pot să apară probleme în zona capului, dar și în zona picioarelor, rinichilor sau stomacului. Toate acestea își au originea în încăpățânarea oamenilor de a vedea doar aspectele negative ale vieții, în a merge pe tipare vechi, dar și în a se agăța de lucruri, situații sau persoane din trecut.

 

“Frica existențială (legată de viața personală sau a celor dragi), nerăbdarea, dependența de securitate de orice tip și alte tipuri de dependențe, atașamentele de orice fel, frica de abandon, frica de singurătate, frica de sărăcie etc. afectează în mod direct rinichii și stomacul (așa cum am arătat mai sus) și în mod indirect (prin somatizare = răspunsul corpului fizic la modul de gândire) zona capului și sănătatea în zona picioarelor”, a spus psihologul Laura Maria Cojocaru.

Ce trebuie să faci pentru a ține totul sub control?

Psihologul Laura Maria Cojocaru este de părere că pentru a ține totul sub control este nevoie ca anumite emoții și atitudini să fie antrenate. Printe acestea se numără: : flexibilitate, adaptabilitate, perspective și soluții multiple, capacitate de atingere obiective prin voință, motivație, răbdare, reacție bună la elementul surpriză, capacitatea de căuta și învăța lucruri noi, vitalitate, asumarea dreptului de a fi, de a avea, asumarea dreptului de a trăi în bucurie și plăcere, activități menite creșterii inteligenței emoționale, organizare, prioritizare, mișcare fizică, joc, timp petrecut în natură, înot, îngrijire fizică, masaj, yoga, Qigong .

Mai mult decât atât, Psihologul Laura Maria Cojocaru a dezvăluit cele 4 convingeri prin care fiecare om poate acționa într-un mod sănătos:

1. “Sunt în siguranță, trăiesc în prosperitate pe toate planurile, merit să trăiesc plăcerile vieții, îmi iubesc corpul și am încredere în înțelepciunea lui, îmi iubesc viața și provocările ei care mă ajută să devin cea mai bună variantă a mea.”

2. “Eu pot, cred în mine și reușesc.”

3. “Îmi îndeplinesc orice obiectiv cu ușurință și plăcere.”

4. “Eu știu cine sunt, care este rolul meu în lume și cum îmi doresc să trăiesc.”

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tu crezi că ai un job nasol? Iată ce sunt obligate să facă femeile din Japonia la serviciu!

De ce e bine să te trezești dimineața devreme

Petreci foarte mult timp pe Facebook? Uite cum îți poate afecta acest lucru relația de cuplu

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse