Cum îți poți decora locuința în culori neutre, fără să dai senzația de spațiu monoton?

Culorile neutre sunt o provocare pentru cei care vor să își decoreze locuința, tocmai pentru că acestea pot da senzația de spațiu monoton și deloc primitor. Cu toate acestea, aceste nuanțe sunt de mare efect, iar atunci când sunt combinate corect, ele pot crea un decor surprinzător.

Dintre culorile neutre, cea mai des folosită este griul. Chiar dacă mulți se feresc de această culoare, considerând-o rece și respingătoare, există și oameni care aleg să își zugrăvească locuința în această nuanță, tocmai pentru că este foarte ușor de combinat cu alte culori.

Cum poți folosi culori neutre, fără să dai senzația de spațiu monoton?

Griul te ajută să obții un spațiu elegant, iar dacă adaugi detalii de culoare, locuința ta nu se va transforma într-un spațiu rece. Pentru a “încălzi” puțin atmosfera, poți face alegeri îndrăznețe atunci când vine vorba despre mobilier. Piesele din lemn masiv creează o atmosferă caldă și pentru că de multe ori păstrează un parfum aparte, poți aduce prin intermediul lor natura mai aproape de locuința ta. În plus, lemnul masiv este și mult mai rezistent, având o durată de viață îndelungată și reușește să se integreze în orice decor. Atunci când e combinat cu nuanțele de gri, reușește să iasă în evidență și să creeze un decor ce se apropie de elementele naturale.

Dacă nu îți dorești un spațiu mult prea elegant, alături de lemnul masiv și detaliile colorate în gri, poți alege să dai un strop de culoare folosind celebrele pufuri. Puful este, de fapt, un taburet, care se încadrează perfect în orice spațiu. Alege culori puternicE și texturi moi, iar aceste obiecte vor schimba radical aspectul locuinței tale, transformând-o dintr-un spațiu sobru, într-unul elegant, dar și modern în același timp.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe idei de decorațiuni pe care le poți alege pentru locuința ta.

Foto: Bonami.ro

Citește și:

Cum îți poți amenaja un colț de lectură în locuința ta?

Fă aceste lucuri și vei atrage rapid iubirea și prosperitatea în casa ta

Culorile toamnei, chiar la tine în casă. Cum îți decorezi locuința în această perioadă

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Home deco