Cum îți poți amenaja un colț de lectură în locuința ta?

Fiecare dintre noi a simțit măcar o dată nevoia de a se retrage într-un colț, alături de o carte bună și o ceașcă de ceai. În sezonul mai rece această dorință este mult mai acută, iar amenajarea unui colț pentru lectură ne poate ajuta să obținem acea liniște interioară de care avem nevoie. 

Dacă ești o împătimită a cărților știi foarte bine că un spațiu special amenajat te poate ajuta să te relaxezi complet și să trăiești din plin povestea ce îți este prezentată printre rânduri. Pentru a obține un astfel de loc nu trebuie să apelezi la ajutorul specialiștilor în design interior, ci este nevoie să ții cont de câteva trucuri simple.

Cum îți poți amenaja un colț de lectură în locuința ta?

1. Alege o canapea confortabilă

Nu te vei putea relaxa niciodată stând pe un scaun rigid, care îți obligă spatele să adopte o anumită poziție. Alege o canapea confortabilă sau un fotoliu moale, în care să te poți întinde.

2. Alege o lumină caldă

Un loc în care vrei să te retragi nu trebuie să fie respingător și rece, ci trebuie să aibă o căldură aparte, care să te atragă. Pentru a obține acest efect ai nevoie de o lumină caldă, dar ușor difuză. Un lampadar poate rezolva această problemă, dând un aer spectaculos colțului tău de lectură.

3. Folosește ferestrele din casa ta

Dacă ai în locuință zone în care ferestrele nu sunt scoase în evidență, poți face acest lucru transformându-le într-un spațiu perfect pentru lectură. Cu o pătură moale și pufoasă alături, acest spațiu se poate transforma rapid în locul tău preferat din casă, lumina naturală având un impact foarte mare asupra ta.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii.

Foto: Bonami.ro, shutterstock.com

Citește și:

Fă aceste lucuri și vei atrage rapid iubirea și prosperitatea în casa ta

Culorile toamnei, chiar la tine în casă. Cum îți decorezi locuința în această perioadă

5 lucruri care îți transformă locuința într-un spațiu lipsit de eleganță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Home deco