Cum îți afectează apa minerală dinții

Cum îți afectează apa minerală dinții

Pentru cei mai mulți dintre noi, apa minerală este consideră o băutură inofensivă, însă medicii dentiști avertizează că aceasta poate afecta puternic sănătatea dinților.

Chiar dacă este de preferat să consumăm apă minerală și nu sucuri acidulate, acest lucru nu înseamnă că aceasta nu ne poate afecta sănătatea. Potrivit unor studii recente, apa minerală este mai acidulată decât oțetul sau vinul, lucru care poate cauza probleme grave danturii.

Având o aciditate ridicată, apa minerală afectează smalțul dentar, iar în timp, dinții se pot fisura, îngălbeni și pot să apară dureri puternice, potrivit dailymail.co.uk

Oamenii se confruntă tot mai des cu probleme ale danturii, iar acest lucru poate fi pus pe seama alimentației necorespunzătoare. Mai exact, majoritatea alimentelor și băuturilor pe care le consumăm au o aciditate ridicată, ceea ce face ca dantura să aibă de suferit.

Cum este afectat smalțul dentar?

 

Smalțul dentar este afectat de acizi în momentul în care aceștia pătrund adânc în straturile din care acesta este format. Astfel, stratul de la suprafață devine mult mai moale și din acest motiv apar durerile și sensibilitățile dentare. În fazele incipiente, eroziunea smalțului trece neobservată. Totuși, ar trebui să luăm în considerare câteva semne care pot indica existența anumitor probleme în această zonă.

1. Scârțâitul dinților

Atunci când dantura începe să sufere de pe urma eroziunii smalțului, dinții încep să scârțâie, lucru care poate să devină foarte deranjant.

2. Îngălbenirea

Dinții își pierd albul strălucitor și capătă o nuanță de galben pentru că, în momentul în care smalțul este afectat, dentina este mult mai vizibilă.

3. Transparența

Un prim semn care trădează efectele eroziunii dinților este acela că aceștia capătă o transparență aparte.

4. Sensibilitate

Sensibilitatea dentară este un alt semn evident care arată că smalțul a fost afectat. Aceasta apare în momentul în care dentina este expusă și cauzează dureri în momentul în care sunt consumate alimente calzi sau reci.

Pentru a nu suferi de pe urma eroziunii smalțului, medicii dentiști ne recomandă să evităm apa minerală, sucul de lămâie, oțetul și alcoolul pentru că acestea sunt foarte acide.

 

Foto: shutterstock.com

Citește și: 

5 soluții pe termen lung, dacă ai o dantură problematică. Așa scapi de griji

Ce spune dantura despre tine

Aparatul dentar pentru o dantură aliniată!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate