Cum faci cele mai rapide sosuri pentru paste? Laura Laurențiu dezvăluie 2 rețete care sunt gata în câteva minute

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Pastele sunt cea mai potrivită variantă atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a găti, dar îți dorești un preparat gustos și sățios. Există o mulțime de rețete pe care le poți încerca, la baza sosurilor cu o aromă specială stând întotdeauna imaginația. Dacă totuși ești pe fugă, Laura Laurențiu îți dezvăluie 2 rețete de sos care sunt gata în doar câteva minute.

Pastele pot fi combinate cu aproape orice sos, însă dacă ai invitați la masă și trebuie să gătești în cel mai scurt timp, există 2 sosuri rapide și delicioase pe care oricine le poate prepara.

Cum faci cele mai rapide sosuri pentru paste?

Laura Laurențiu, blogger culinar, a dezvăluit în cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos” care sunt cele mai rapide sosuri pentru paste. Pentru a le prepara ai nevoie de câteva ingrediente de bază și chiar dacă nu sunt sofisticate, aceste sosuri dau un gust aparte pastelor.

Aglio olio peperoncino

„Cel mai rapid sos pentru paste este aglio olio peperoncino. Pui în uleiul rece un cățel de usturoi zdrobit cu lama cuțitului și ardei iute, îl încălzești treptat, iar în momentul în care devine auriu usturoiul îl arunci pentru că după aceea își schimbă gustul. Adăugăm pastele fierte al dente în uleiul aromat. Mai simplu de atât nu se poate.”, a spus Laura Laurențiu, blogger culinar.

Sos de roșii

„La fel se simplu, un sos de roșii foarte rapid. Patru căței de usturoi, 300-400 ml de suc de roșii concentrat, două ramuri de busuioc. Le punem într-o tigaie, le fierbem pe foc mic până când se înmoaie usturoiul și busuiocul, le dăm la blender sau nu, pur și simplu le zdrobim cu furculița dacă preferăm o textură mai rustică a sosului, asezonăm cu sare și piper, poate și cu puțin zahăr dacă roșiile au fost acide, după care adăugăm pastele și le lăsăm obligatoriu în sos 1 minut. De aceea există această recomandare să se fiarbă pastele cu 1 minut mai puțin decât ceea ce scrie pe ambalaj pentru a le acorda șansa de a se găti 1 minut și de a prelua gustul. Sosul pastelor trebuie să fie în paste, nu deasupra lor, nu în jurul lor.”, a adăugat Laura Laurențiu.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cum poți obține cele mai rapide sosuri pentru paste.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Prima apă în care fierb fasolea sau carnea se aruncă sau nu? Ce ne recomandă bloggerul culinar Laura Laurențiu

Cum obții găluște de griș perfecte. Secretul dezvăluit de bloggerul culinar Laura Laurențiu

De ce ne îngrășăm în timpul postului? Uite ce alegeri alimentare trebuie să faci pentru a-ți păstra silueta

 

Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Alte video-uri