Culori de toamna in gradina ta

Culori de toamna in gradina ta

Septembrie… inseamna frunze ruginii, dar si flori intr-o paleta coloristica aparte. Bucura-te de frumusetile ei, ingrijindu-te si de cele care iti vor impodobi apartamentul la iarna.

Bucura-te de atmosfera calda din gradina ta
Bucura-te de ultimul spectacol floral, caci gradina ta se pregateste sa ia o pauza… Este o perioada fascinanta, care te impresioneaza prin bogatia de culori si forme, cand soarele de toamna scalda gradina intr-o lumina speciala.

Frumoase, dar otravitoare Lampioane colorate
Pentru a crea o imagine de mare efect, cultiva flori-lampion (Physalis alkekengi). Cel mai mare efect il au alaturi de plante cu flori albastre sau mov. Invelisul portocaliu-rosietic al florilor-lampion este foarte decorativ, iar fructele nu sunt comestibile. In schimb, sunt cele ale speciei hysalis peruviana, acestea gasindu-se si in comert. Le poti folosi si la aranjamente decorative de toamna, cu flori uscate, ele rezistand foarte mult timp. Mici grupuri de flori colorate in nuante de la roz pana la violetul brandusei de toamna scot capul din gazon. Pamantul calcaros si soarele din belsug sunt ideale pentru ele. Desi foarte gratioase, ele sunt si foarte toxice, deoarece contin colchicina, o substanta care se foloseste in medicina.

E timpul pentru…

A scoate din pamant bulbii sensibili (dalii, gladiole, canna). Usuca-i si pune-i in ladite cu turba, feriti de ger. E perioada optima pentru plantarea bulbilor de primavara. O poti face direct in sol sau in ghivece si jardiniere. A planta trandafirii acolo unde vor ramane definitiv. Dar inainte, fasoneaza coroana si radacina, apoi uda-le bine.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina