Poziția în care dormi îți influențează starea de sănătate

Știm deja că poziția de dormit vorbește' despre personalitatea noastră. Oamenii de știință susțin că este chiar mai mult decât atât, și anume poziția în care dormim ne poate influența sănătatea.  

pozitia de dormit iti influenteaza starea de sanatate

Să aflăm, așadar, mai multe despre modul în care poziția în care dormi îți influențează starea de sănătate.

Poziția pe spate


La prima vedere, dormitul pe spate ar avea mai multe avantaje decât dezavantaje. Ca avantaje, sunt de notat limitarea arsurilor la stomac, prevenirea apariției ridurilor de pe piept și prevenirea lăsării sânilor odată cu înaintarea în vârstă. În plus, este o poziție foarte bună pentru coloana vretebrală.

Principalul dezavantaj al acestei poziții ar fi favorizarea sforăitului. Din păcate, dincolo de zgomotul specific care nu-i lasă să doarmă pe cei cu care persoana care sforăie împarte patul, nici cel care sforăie nu are un somn odihnitor. Tot la capitolul dezavantaje trebuie amintită favorizarea refluxului gastric, iar dacă brațele sunt ridicate la nivelul capului, este de notat și o presiune suplimentară pe umeri.

Poziția pe o parte

Această poziție de dormit favorizează circulația, limitează sforăitul și reduce durerile de spate și de gât. În plus, este o poziție recomandată femeilor însărcinate.

Ca dezavantaje, sunt de notat favorizarea îmbătrânirii pielii de pe piept și lăsarea sânilor. Adesea, persoanele care adoptă regulat această poziție se plâng de dureri la nivelul umerilor și al șoldurilor. În funcție de partea pe care dormi, există și alte dezavantaje: dormitul pe dreapta favorizează accentuarea arsurilor gastrice, în timp ce dormitul pe stânga pune presiune pe plămâni, ficat și stomac.

Poziția pe burtă

Este comodă și preferată de multe dintre noi, însă nu este deloc recomandată. Această poziție este responsabilă de apariția durerilor de spate și a torticolisului și este cu atât mai inoportună pentru doamne cu cât favorizează strivirea sânilor și accelerarea îmbătrânirii pielii de pe piept. Avantajele acestei poziții, deloc de neglijat de altfel, sunt limitarea sforăitului și facilitarea digestiei.

Poziția fetală

Această poziție, cu sau fără pernă, este cea mai confortabilă dintre toate și asigură un somn odihnitor. Totuși, nu este o poziție comodă pentru spate și gât și nici nu permite o respirație corectă.

Care este poziția ta de dormit preferată? Te-ai confruntat vreodată cu dureri cauzate de poziția pe care ai adoptat-o în timpul somnului?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate