Cu ce înlocuiești produsele de curățenie?

Cu ce înlocuiești produsele de curățenie

Cu ce înlocuiești produsele de curățenie? Ultima modă în rândul celor care nu vor să apeleze la chimicale și substanțe dăunătoare mediului sau aparatului respirator este curățenia BIO.

Mai sunt doar câteva zile până la Paște și casa trebuie să strălucească de curățenie. Vrei să încerci de data aceasta să folosești, în loc de soluții chimice, ingrediente pe care aproape sigur le ai prin casă? Lămâie, sare, oțet, bicarbonat de sodiu.

Cu ce înlocuiești produsele de curățenie?

Lămâile

Cu proprietățile lor antibacteriene și mirosul proaspăt, lămâile sunt ideale pentru curățarea faianței, chiuvetelor și robineților. Înmoaie o felie de lămâie în sare grunjoasă și freacă zonele care au depuneri de săpun și calcar. De asemenea, dacă vrei să ai perdele de un alb imaculat, adaugă în mașina de spălat, la ciclul de clătire, o jumătate de cană de suc de lămâie. Rezultatul este uimitor.

Sarea 

Petele de grăsime, săpun, calcar sau rugină dispar ca prin minune dacă freci suprafețele afectate cu sare grunjoasă.  Dizolvă trei lingurițe de sare într-o cană cu apă și curăță cu această soluție salină plita aragazului și cuptorul cu microunde. Vor străluci de curățenie!

Oțetul

Blatul de lucru, chiuveta, aparatura electrocasnică sau chiar podeaua ori rosturile dintre plăcile de gresie se curăță perfect cu o soluție obținută din amestecul unei părți de oțet alb (cu aciditate 5%) cu o parte de apă. Pulverizează pe suprafațele pe care vrei să le cureți, lasă să acționeze apoi șterge cu o cârpă curată și/sau freacă folosind o periuță de dinți (acolo unde este cazul). Pentru eliminarea microbilor și schimbarea mirosului din vasul de toaletă, toarnă o cană de oțet și lasă-l să acționeze măcar o oră, după care poți folosi peria specială. Și cuptorul cu microunde poate reține mirosuri neplăcute sau pete rezistente pe pereții acestuia. Într-o cană rezistentă, pune jumătate oțet alb și jumătate apă. Las-o în cuptor până când amestecul începe să clocotească, apoi șterge interiorul cu o cârpă umedă.

Bicarbonatul de sodiu 

Amestecat cu puțină apă caldă pentru a obține o pastă, bicarbonatul curăță eficient și degresează cada, chiuveta și blatul de bucătărie. Curățarea interiorului frigiderului cu o soluție obținută din apă și bicarbonat elimină mirosurile persistente din acesta.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Trucuri de ordine şi curăţenie de la unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti

5 greșeli de curățenie pe care le faci fără să realizezi

4 activități de curățenie care îți pot afecta negativ sănătatea (dacă le ignori)

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse