5 greșeli de curățenie pe care le faci fără să realizezi

Lipsa de timp nu trebuie să fie niciodată o scuză pentru curățenia precară din locuința ta. O casă care nu e întreținută așa cum trebuie poate să devină un pericol pentru sănătatea ta și a celor din familie. Nu e cazul, totuși, ca zilnic să ștergi praful și să dai cu aspiratorul, ci mai degrabă să știi cum să faci curat ca să reziste o perioadă mai lungă de timp și să fie mai eficient.

5 greșeli de curățenie pe care le faci fără să realizezi:

  1. Nu cureți peste tot

Așa cum este de așteptat, sunt zone din locuință care mereu rămân neglijate atunci când faci curățenia săptămânală, și asta pentru că deseori acestea sunt inaccesibile. Acelea devin în timp și zonele care adună cei mai mulți microbi din casă și devin cele mai periculoase pentru sănătatea tuturor din familie. O soluție simplă este un aspirator robot care te poate scuti de astfel de probleme, dar care poate menține și curățenia de zi cu zi în locuință, eliminând o bună parte din treaba care de obicei îți revine ție.

  1. Nu ții cont de animalul de companie din casă

Dacă se întâmplă să ai un câine sau o pisică, atunci regulile pentru păstrarea igienei în locuință se schimbă. Și asta pentru că astfel de animale de companie lasă de obicei fire de păr prin casă, mai ales în perioada în care năpârlesc. Dacă te regăsești într-o astfel de situație, atunci poți să urmărești un ghid util care te va învăța cum scapi de părul de animale din casă astfel încât să elimini și riscurile producerilor unor efecte alergice.

  1. Nu încarci corect mașina de spălat vase

Dacă ai de gând să renovezi bucătăria în viitorul apropiat și cauți mai multe idei de reamenajare, o mașină de spălat vase se va dovedi foarte utilă, mai ales în cazul în care familia este destul de numeroasă. Pentru a fi și eficientă, aceasta trebuie încărcată corect, altfel vasele puse la spălat nu se vor curăța perfect. Vasele cu resturi de carbohidrați ar trebui plasate în direcția sprayului, în timp ce farfuriile cu resturi de proteine ar trebui ținute înspre exterior. În privința furculițelor și lingurilor, acestea ar trebui așezate în așa fel încât să nu se prindă unele de celelalte, pentru că există riscul să nu iasă perfect curățate din mașină.

  1. Îți faci patul zilnic

Pentru persoanele care urăsc să-și facă zilnic pătul, această idee poate fi cea mai bună veste posibilă. Pare ciudat, însă un pat făcut zilnic ascunde anumite probleme, și anume acarienii. În așternuturile și pernele dintr-un singur pat se pot ascunde până șa 1.5 milioane de acarieni, iar un studiu preluat de BBC a scos în evidență faptul că patul făcut le permite să se înmulțească, datorită căldurii de sub așternuturi. Atunci când patul rămâne nefăcut, iar camera este aerisită, aceștia se pot deshidrata, umezeala fiind eliminată.

  1. Folosești produse de curățare pe electrocasnice

Produsele electrice și electrocasnice dintr-o locuință nu sunt ferestre, așa că nu ar trebui curățate așa cum o faci cu geamurile casei. Televizoarele, telefoanele mobile, computerele sunt delicate, iar produsele clasice de curățenie le pot afecta, în timp ce cârpele folosite le pot zgâria. Acestea ar trebui șterse folosind cârpe speciale din microfibre, care le protejează suprafața sensibilă. În privința substanțelor folosite, caută mereu sprayuri dedicate unei astfel de sarcini.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: didesign021

(P) Articol realizat împreună cu www.philips.ro
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa