Crema de vanilie

Ingrediente:

  • 450 ml lapte
  • 1 baton vanilie (sau o lingurita esenta de vanilie)
  • 15 g gelatina
  • 3 oua, separate
  • 4 linguri miere
  • 300 ml lapte degresat (sau lapte obisnuit daca nu va intereseaza varianta hipocalorica)
  • piersici sau caise din compot, decojite si taiate cuburi, pentru ornat

Mod de preparare:

1 – Puneti laptele intr-o cratita, adaugati batonul de vanilie sau esenta si lasati sa dea in clocot. Fierbeti la foc mic timp de 5 min. Lasati sa se raceasca, apoi scoateti batonul de vanilie (in cazul in care folositi).

2 – Intr-un vas termorezistent puneti 3 linguri apa, presarati gelatina si lasati 5 min, pina se dizolva. Incalziti vasul cu gelatina la bain marie (deasupra unui vas cu apa care fierbe la foc mocnit). Lasati pina se limpezeste gelatina.

3 – Bateti galbenusurile pina se deschid usor la culoare, apoi incorporati-le, batind, in laptele racit. Adaugati si mierea si amestecati bine. Fierbeti la foc mic, amestecind continuu, pina se ingroasa si imbraca dosul unei linguri. Incorporati in acest amestec gelatina dizolvata.

4 – Dati la rece 2 ore, pina se ingroasa, amestecind din cind in cind.

5 – Bateti albusurile spuma, apoi adaugati-le la compozitie impreuna cu laptele degresat. Impartiti crema in cupe de servit.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri