Credeai că apa nu are gust? Uite ce au descoperit oamenii de știință

Încă de mici suntem învățați că apa nu are gust, asta dacă nu cumva aceasta este combinată cu tot felul de fructe sau arome.

Ce gust are apa?

Dacă până acum majoritatea studiilor susțineau că apa este inodoră, incoloră și insipidă, oamenii de știință vin să dărâme acest principiu. Mai exact, noile cercetări au descoperit că apa nu este lipsită de aromă, ci ea are un gust acrișor, potrivit metro.co.uk.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au realizat mai multe teste, studiind care sunt reacțiile ce se produc în organismul șoarecilor de laborator în momentul în care aceștia consumă apă. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Caltec au monitorizat senzorii de la nivelul limbii, senzori care sunt stimulați în timp ce apa este consumată. Ei au descoperit că se activează senzorii responsabili pentru producerea gustului acru. Mai mult, cercetătorii sunt de părere că aroma apei ar trebui să fie considerată ca fiind al șaselea gust, aroma acesteia fiind diferită de gustul acru obișnuit.

Foarte puține persoane sunt capabile să simtă care este cu adevărat gustul apei. Pentru ca acest lucru să se întâmple, senzorii de la nivelul limbii trebuie să fie foarte dezvoltați și să fie suficient de puternici pentru a detecta diferitele substanțe nutritive din apă, mai exact sodiul, zahărul sau aminoacizii.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Ce este apa micelară

Cea mai eficientă metodă de a scăpa pofta de dulciuri! Vei slăbi mult mai rapid

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei în fiecare zi apă cu lămâie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse