Rozmarinul, condimentul care îți îmbunătățește memoria

Rozmarinul este condimentul care îți îmbunătățește memoria

Rozmarinul este condimentul care îți îmbunătățește memoria

Rozmarinul este un condiment folosit adesea în preparate și asta datorită aromei sale foarte puternice.

Chiar dacă majoritatea oamenilor îl folosesc pentru capacitatea sa de a da savoare preparatelor, rozmarinul are și alte beneficii, mai puțin știute de cei care îl consumă.

Rozmarinul este condimentul care îți îmbunătățește memoria

Acest condiment reușește să îmbunătățească memoria, fiind de un real ajutor pentru persoanele care sunt nevoite să rețină un volum mare de informație. Mai mult, acesta are capacitatea de a crește puterea de concentrare, motiv pentru care este recomandat în cazul persoanelor care traversează perioade stresante.

Cercetătorii au făcut mai multe teste  pentru a vedea care sunt efectele pe care rozmarinul le produce la nivelul creierului. Astfel, în încăperea în care mai mulți studenți învățau, oamenii de știință au împrăștiat aroma uleiului esențial obținut din rozmarin. Ulterior, cercetătorii au măsurat progresele pe care studenții le-au făcut și cât de mult s-a îmbunătățit memoria acestora. Studiile au arătat că studenții care au inhalat uleiul de rozmarin au memorat mult mai repede informațiile, spre deosebire de cei care nu au intrat în contact cu acest ulei esențial, potrivit independent.co.uk. Uleiul esențial extras din rozmarin este absorbit de către organism, stimulează nervul olfactiv și ajută la o mai bună funcționare a creierului.

Legătura dintre rozmarin și îmbunătățirea memoriei nu este una tocmai nouă, acest truc fiind aplicat încă din antichitate. Astfel, în Grecia Antică, elevii purtau la gât ghirlade realizate din rozmarin, totul pentru ca puterea lor de concentrare să fie mai mare și să obțină cele mai bune rezultate în timpul examenelor.

Vezi și pentru ce este recomandat să bei ceai de rozmarin

Foto: 123rf.com

Citește și:

Vrei să scapi de odorizantele de cameră? Folosește aceste trucuri pentru a-ți parfuma casa

Ce să mănânci dimineața ca să te simți bine toată ziua

Este incredibil ce se întâmplă dacă presari scorțișoară la rădăcina plantelor din casa ta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse