Ce este apa micelară

Ce este Apa Micelară

Este o descoperire fabuloasă cu multiple beneficii asupra tenului. Nu este o loțiune tonică, nici demachiant și categoric, nu este un săpun pentru față. Și totuși, ce este apa micelară?

O tehnologie inovatoare


Cu ajutorul noilor tehnologii din dermato-cosmetică oamenii de știință au reușit să amestece apa și un anumit tip de ulei prin intermediul unor molecule numite micele.

Astfel, particulele mici de grăsime suspendate în apă sunt capabile să atragă la rândul lor alte grăsimi, cum este sebumul, dar și machiajul, praful sau impuritățile din pori. Și aceste micele pot curăța tenul în cel mai blând mod cu putință fără să-l usuce sau să-l afecteze în vreun fel. Și nu doar că îndepărtează impuritațile și excesul de sebum, dar nu necesită clătire.

Și pentru că ne dorim un ten curat și luminos, apa micelară s-a dovedit a fi o soluție câștigătoare.

În cazul în care obișnuiești să te machiezi cu produse waterproof care se curăță foarte greu cu demachiantul clasic, apa micelară este soluția pentru curățarea tenului.

Vestea bună este că cercetările nu s-au oprit, medicina evoluează, iar medicii dermatologi caută cele mai bune soluții pentru ten. Așa că formula inițială a apei micelare este în continuă evoluție și se folosesc toate pârghiile pentru a deveni compatibilă cu toate tipurile de ten.

Cum se aplică?

Nu este necesară demachierea înainte de a folosi apa micelara, pentru că ea nu este un tonic. Se aplică cu ajutorul dischetelor demachiante, nu direct pe ten. În prezent, datorită compoziției foarte bine formulate, apa micelară este unul dintre cele mai delicate produse pe care le poți folosi pentru curățarea machiajului. Nu este necesară folosirea unui al doilea produs special pentru ochi sau buze. Persoanele cu tenul sensibil pot folosi cu încredere apa micelară. Se folosește ori de câte ori îți simți tenul încărcat și, obligatoriu, în fiecare seară înainte de culcare.

Florentina Mușat

foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
CSID
Kudika
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete